Recept voor plaattaart met wilde paddestoelen en dragon

Recept voor plaattaart met wilde paddestoelen en dragon

Deze heerlijke plaattaart met wilde paddestoelen en dragon staat binnen een uur op tafel. Terwijl hij in de oven staat, kun jij lekker bankhangen. Dat wordt smullen!

Deze heerlijke plaattaart met wilde paddestoelen en dragon staat binnen een uur op tafel. Terwijl hij in de oven staat, kun jij lekker bankhangen. Dat wordt smullen!

Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 25 minuten

Ingrediënten

• 1 rol bladerdeeg (rechthoekig)
• 3 el broodkruim of paneermeel
• 500 g paddestoelen
• 1 el zoete balsamicoazijn
• ½ bosje dragonblaadjes (of 1 el gedroogde dragon)
• 125 ml crème fraîche
• 125 ml slagroom
• 3 eieren
• 80 g geraspte kaas
• 2 teentjes knoflook, geraspt
• ½ tl nootmuskaatpoeder
• 100 g romige geitenkaas in grove stukjes

Ook lekker: pasta met kip, knolselderij en paddestoelen

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg het deeg met het bakpapier eronder op een bakplaat met opstaande rand. Zorg dat het deeg de zijkanten bedekt. Verdeel het paneermeel over de deegbodem. Druk het paneermeel een beetje in het deeg. Zet 15 minuten koud weg (bijvoorbeeld in de vriezer).
2. Bak de paddestoelen in een ruime pan in wat boter in 5 minuten beetgaar en krokant. Blus af met de balsamicoazijn. Schep er, van het vuur af, de ­dragon door en laat iets afkoelen.
3. Verdeel de gebakken paddestoelen over de (koude) bladerdeegbodem, maar houd 2 eetlepels apart.
4. Roer in een kom de crème fraîche met de room en de eieren los. Meng er de ­geraspte kaas door. Breng op smaak met de knoflook, de nootmuskaat en zout en peper naar smaak. Schenk de vulling voorzichtig bij de paddestoelen. Verdeel de geitenkaas eroverheen en eindig met de achtergehouden paddestoelen.
5. Bak de taart 20 tot 25 minuten in de oven tot hij goudbruin en gaar is. Besprenkel na het bakken met een scheutje olijfolie. ­Serveer de taart gesneden warm of lauwwarm.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Receptuur en Foodstyling: Jessica Lek.

Probeer ook eens een pizza met gemengde paddestoelen, rode ui en tijm