Recept voor pasta met kip, knolselderij en paddestoelen

Het is niet bepaald moeders mooiste, maar met knolselderij zet je wel iets lekkers op tafel! Bijvoorbeeld deze pasta met kip en paddestoelen.

Het is niet bepaald moeders mooiste, maar met knolselderij zet je wel iets lekkers op tafel! Bijvoorbeeld deze pasta met kip en paddestoelen.

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
• 300 g penne
• 400 g kipdijfilet
• 1,5 el bloem
• 2 rode uien
• 2 teentjes knoflook
• 1 glas witte wijn
• 150 ml room
• 1 tablet bospaddestoelenbouillon
• klein bosje tijm (15 g)
• 400-500 g knolselderij
• 200 g gemengde paddestoelen

Aan de slag:
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de kip in blokjes en bestrooi ze met peper en zout. Hussel ze met de bloem in een kom goed door.
2. Verhit 2 eetlepels olie in een ruime koekenpan en bak de kip in een paar minuten rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak een paar minuten mee. Schenk de wijn en room in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook. Ris de blaadjes van de helft van de tijm en voeg toe. Laat de saus op laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen.
3. Snijd de knolselderij in blokjes van 1 cm. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de knolselderij samen met de rest van de tijmtakjes 5 minuten op hoog vuur lichtbruin.
4. Snijd de grote paddestoelen in stukken en bak ze 5 minuten mee met de knolselderij tot de blokjes goudbruin zijn.
5. Meng de pasta met de kiproomsaus en schep de knolselderij en paddestoelen erop.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.

Ook lekker: 

Recept voor supersnelle pasta met paddestoelenragout