pastéis de nata

Recept voor Pastéis de Nata

Hoe kun je beter in de vakantiestemming komen of het vakantiegevoel vasthouden dan met lokale lekkernijen? Is Portugal jouw bestemming? Probeer dan de overheerlijke Pastéis de Nata.

Hoe kun je beter in de vakantiestemming komen of het vakantiegevoel vasthouden dan met lokale lekkernijen? Is Portugal jouw bestemming? Probeer dan de overheerlijke Pastéis de Nata.

Snack (Voor 12 stuks)
Bereidingstijd: 20 minuten

Oventijd: 25 minuten

Ingrediënten voor Pastéis de Nata

• 1 ei
• 2 eidooiers
• 100 g suiker
• 2 el maïzena
• 300 ml volle melk
• 100 ml slagroom
• 2 tl vanille extract
• 2 kaneelstokjes
• 1 pakje bladerdeeg
• Extra: stekers (of bijvoorbeeld een groot glas) en muffinvorm

Ook lekker: Portugese broodsoep met koriander

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Doe het ei, eidooiers, suiker, maïzena, melk, slagroom, vanille extract en kaneel in een pan en roer tot er geen klontjes meer zijn.
  2. Verwarm het geheel al roerende op middelhoog vuur en breng het mengsel aan de kook. Doe de custard in een kom en laat het afkoelen. Leg een stuk bakpapier op plasticfolie op de custard om een vel te voorkomen.
  3. Haal het plastic van het bladerdeeg en leg alle plakjes op elkaar. Rol de stapel uit op een met bloem bestoven werkvlak, tot een grote waar 12 cirkels uit kunnen, ter grootte van de muffinvormpjes.
  4. Vet een muffinvorm licht in met olie of boter, verdeel de bladerdeeg rondjes over de vorm en duw stevig aan.
  5. Verwijder de kaneelstokjes, roer de custard goed door en vul de bladerdeegbakjes. Bak de Pastéis de Nata in 20-25 minuten donkerbruin.

Ook lekker: Recept voor knapperige plaattaart met courgette en ricotta

Productie: Tessa Klösters. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur & foodstyling: Victor de Launay