Culinair

Recept voor makkelijke nasi met bloemkool en ei

Vanavond maken we makkelijke nasi met bloemkool. Dit gerecht is natuurlijk niet compleet zonder ei en kroepoek.

In dit no-waste recept gooien we geen restjes weg. Het loof van de bloemkool komt uit een recept voor madras met bloemkool, in z’n geheel geroosterd.

Bereidingstijd: 30 minuten
Afkoeltijd: 1 uur

Ingrediënten

• 250 g pandanrijst
• buitenste bladeren (het loof) van 1 bloemkool
• 3 bosuitjes
• 1 kleine prei
• 3 el zonnebloemolie
• 125 g hamblokjes
• 2 el sojasaus
• 1 el vissaus
• 1 tl ve-tsin (optioneel)
• 4 eitjes
• kroepoek

Probeer ook eens deze tropische variant: nasi ananas

Aan de slag

1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat helemaal afkoelen.
2. Was de bloemkoolstelen en snijd ze in dunne reepjes. Snijd de bosui en prei in dunnen ringen.
3. Verhit 2 eetlepels van de olie in een wok en bak hierin de rijst met de stukjes bloemkool en hamblokjes. Voeg na een paar minuten de soja-, vissaus en eventueel ve-tsin toe. Bak alles nog een paar minuten door en verdeel over borden.
4. Bak in een andere koekenpan de eitjes in de rest van de olie. Serveer de nasi met kroepoek en ei.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur & foodstyling: Eke Mariën.

Reageer op dit artikel

Instagram