Recept voor migas met chorizo

Deze kruidige, pittige worst geeft het Spaanse gevoel aan je gerechten.

Deze kruidige, pittige worst geeft het Spaanse gevoel aan je gerechten.

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

• 100 g chorizo, in blokjes
• 50 g spekblokjes
• 3 teentjes knoflook
• 2 rode uien, in parten
• 200 g oud zuurdesembrood, in blokjes
• 1 tl komijnzaad
• 1 tl gerookte-paprikapoeder
• 10 g bladpeterselie, fijngehakt

Meer receptinspiratie: Recept voor couscous met gegrilde bimi & venkel 

Aan de slag

1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
2. Bak hierin de chorizo en spekjes een paar minuten tot ze bijna krokant zijn.
3. Voeg knoflook, ui en het brood toe en bak alles 5 minuten op matig vuur tot het brood knapperig is.
4. Strooi het komijnzaad en paprikapoeder erover en schep alles goed om. Breng op smaak met peper.
5. Schep in kommen of op borden en bestrooi ruim met peterselie.

Ook lekker: Recept voor tarte tatin met tomaten

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven, Peter Kooijman. Styling: Cyn Ferdinandus, Désirée van Dijk. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën, Jacqueline Pietrowski.