Culinair

Recept voor tarte tatin met tomaten

Deze tarte tatin met tomaten is ook ideaal om mee te nemen als je gaat picknicken.

Snack / Hoofgerecht (voor 4 personen)
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 40 minuten

Ingrediënten voor tarte tatin met tomaten

• 400 g cherry tomaten
• ½ el komijnzaad
• 3 tenen knoflook, schoon en gekneusd
• ½ bosje oregano, blaadjes geplukt
• 1 rol vers bladerdeeg
• extra: ovenbestendige koekenpan van ca. 30 cm

Nagerecht? Zo maak je tarte tatin met vanille en bladerdeeg

 Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de tomaten, komijnzaad, knoflook, oregano en 3 el olijfolie in een ruime ovenbestendige, koekenpan. Meng alles goed door en breng op smaak met zout en peper. Rooster de tomaatjes 20 minuten in de oven.
  2. Haal de pan uit de oven en verdeel het bladerdeeg over de tomaten. Prik enkele gaten in het bladerdeeg, zodat er wat vocht kan ontsnappen tijdens het bakken.
  3. Bak het geheel nogmaals 20 minuten tot het bladerdeeg goudbruin en krokant is.
  4. Laat de tarte tatin enkele minuten afkoelen en keer hem voorzichtig om op een groot bord. Eet de tarte tatin met wat volle Griekse yoghurt en eventueel een frisse, groene salade.

Variatie van tarte tatin? Zo maak je witlof tarte tatin

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur & foodstyling: Victor de Launay.

Reageer op dit artikel