Culinair

Recept voor couscous met gegrilde bimi & venkel 

Op een zomerdag is couscous de ideale maaltijd. Lekker, niet te zwaar en het staat snel op tafel.

Bijgerecht (voor 3-4 personen)
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor couscous met gegrilde bimi en venkel

• 1 pakje bimi
• 120 g couscous
• 1 citroen
• 1 handje gemixte noten & zaden
• 2 tl komijnpoeder
• bosje munt, blaadjes geplukt
• 2-3 tl harissa
• ½ venkel, in dunne plakjes
• 1 handje baby spinazie
• 100 g feta

Ook lekker: Recept voor couscoussalade met geroosterde groenten

Aan de slag

  1. Verhit de BBQ of grill op hoog vuur. Besprenkel de bimi met wat olijfolie en grill de bimi in 2 minuten beetgaar.
  2. Doe de couscous met een halve citroen, snuf zout en scheut olijfolie in een ruime kom en voeg kokend water toe totdat de couscous net onder staat. Dek de schaal af en laat de couscous 10 minuten staan.
  3. Verwijder de citroen, knijp het sap uit en schraap de couscous los met een vork. Rooster de noten en zaden met komijn enkele minuten in een koekenpan, tot de noten beginnen te kleuren.
  4. Meng de couscous met het sap van de overige citroen, een flinke scheut olijfolie, munt blaadjes, harissa, noten, venkel en spinazie. Top de salade af met de spinazie, bimi en feta.

Ook lekker: Recept voor frittata met bimi

Productie: Tessa Klösters. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur & foodstyling: Victor de Launay.

Reageer op dit artikel