Recept voor mac ’n cheese met broccoli, pastinaak en walnoten

Recept voor mac ’n cheese met broccoli, pastinaak en walnoten

Houden je kinderen niet van groenten? Probeer dan eens deze mac ’n cheese die stiekem boordevol groenten zit. Wedden dat ze het lekker vinden?

Houden je kinderen niet van groenten? Probeer dan eens deze mac ’n cheese die stiekem boordevol groenten zit. Wedden dat ze het lekker vinden?

Ingrediënten

• 2 grote stronken broccoli
• 2 kleine pastinaken
• 25 g boter
• 1 bos lente-ui
• 1 zakje bechamelsaus
• 500 ml melk
• versgeraspte nootmuskaat
• 300 g mini-penne
• 130 g kaas, geraspt
• 100 g walnoten

Ook lekker: Recept voor mac ’n cheese met bloemkool en ham

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook 5 minuten en laat uitlekken in een vergiet.
2. Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd in kleine blokjes. Roerbak ze in de boter in 8 minuten beetgaar.
3. Snijd de lente-ui in stukjes. Voeg na 8 minuten bij de pastinaakblokjes. Breng op smaak met versgemalen zeezout en peper.
4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet.
5. Maak de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp er flink wat nootmuskaat over.
6. Hak de walnoten fijn. Vet een ovenschaal in met boter.
7. Meng de bechamelsaus en de helft van de geraspte kaas door de pasta. Doe de helft ervan in een ovenschaal. Schep hierop de broccoliroosjes, pastinaak en de helft van de walnootjes. Strooi er de helft van de overgebleven kaas op. Dek af met de rest van de pasta. Strooi de rest van de kaas en walnootjes erover. Bak de schotel 18 minuten in de oven.