Placeholder

Recept voor lasagne met kastanjechampignons en spinazie

Deze verrukkelijke vega-lasagne maak je met kastanjechampignons en spinazie

Deze verrukkelijke vega-lasagne maak je met kastanjechampignons en spinazie

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
-1 pot bechamelsaus (400 g)
-1 el olijfolie
-1 ui, fijngesneden
-2 teentjes knoflook, fijngesneden
-400 g kastanjechampignons, schoongeborsteld en in plakjes gesneden
-1 el gedroogde oregano
-1 tl gedroogde rozemarijn
-zout en peper
-1 blikje tomatenpuree (68 g)
-½ tl suiker
-1 grote pot gesneden bladspinazie (610 g), goed uitgelekt
-125 g mascarpone
-60 g geraspte Parmezaanse kaas
-1 ei, licht gekluts
250 g gedroogde lasagnebladen

 

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200°C en vet een rechthoekige ovenschaal van ongeveer 26 x 17 cm in met een dun laagje olijfolie. Verhit de olijfolie in een koekepan en zweet de ui en knoflook in 3 minuten zacht. Verhoog het vuur en voeg de kastanjechampignons, oregano, rozemarijn en zout en peper toe. Bak dit al omscheppend 6 minuten. Roer de tomatenpuree en suiker erdoor en bak alles nog 4 minuten. Laat de spinazie ondertussen in een vergiet goed uitlekken en zorg dat je al het overtollige vocht volledig wegdrukt met de achterkant van een lepel. Meng in een kom de uitgelekte spinazie, mascarpone, 40 g van de Parmezaanse kaas, het ei en zout en peper goed. Verdeel een derde van de bechamelsaus over de bodem van de lasagneschaal, volg met een derde van de champignons, een derde van de lasagnebladen en de helft van de spinazie en het kaasmengsel. Maak de lasagne met de rest van de ingrediënten op dezelfde manier af en eindig met de bechamelsaus. Bestrooi de bovenste laag met de rest van de Parmezaanse kaas en een beetje peper. Plaats de lasagneschaal op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie en bak deze 40 minuten.

Tips:
-Zorg dat je al het overtollige vocht uit de spinazie wegdrukt, anders wordt de lasagne te waterig.
-Tijdens het bouwen van de lasagne kun je per laag meerdere deegbladen overlappen of over elkaar heen leggen.
-Lekker met een simpele groene salade.
-Plaats de lasagneschaal op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Oventijd: ca. 40 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Dille & Kamille, Nijhof, Zara home.