Recept voor kruidige pompoensoep

Maak van je lunch iets speciaals en neem er eens lekker de tijd voor.

Maak van je lunch iets speciaals en neem er eens lekker de tijd voor.

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

• 1 pompoen van ongeveer 600 g
• 2 witte uien, gesnipperd
• 1 teen knoflook, schoongemaakt en fijngesneden
• 2 el geraspte gember
• 1 el kurkuma
• 2 kardemompeulen, zaadjes
• 50 ml milde witte wijn
• 500 ml groente- of kippenbouillon
• 1 blikje kokosmelk à 250 ml
• 2 el geroosterde pompoenpitten
• 1 el bloemblaadjes of kruidenblaadjes

Ook lekker: Recept voor appel-aardappelsoep

Aan de slag

1. Maak de pompoen schoon en snijd in stukjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime pan en fruit er de ui en knoflook in.
2. Voeg de pompoenblokjes toe en bak op middelhoog vuur, al roerende, 5 minuten. Roer er de kruiden door en blus af met de wijn en schenk er de hete bouillon en kokosmelk bij. Breng de inhoud aan de kook.
3. Laat, afgesloten met het deksel 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer glad.
4. Serveer in kommen en garneer met de pitjes, wat olijfolie en wat droogbloemen of ander kruid naar wens. Geef er soepstengels bij.

Alle recepten zijn voor 4 personen tenzij anders vermeld. Productie: Tessa Klösters. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Désirée van Dijk. Receptuur & Foodstyling: Jessica Lek.

Probeer ook eens: Tomaten-crèmesoep met gehaktflapjes