Culinair

Tomaten-crèmesoep met gehaktflapjes

Lekker makkelijk en altijd goed: deze heerlijke tomaten-crèmesoep. Serveer het met zelfgemaakte gehaktflapjes.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 30 minuten

Ingrediënten

– 4 el olijfolie
– 2 uien, gesnipperd
– 3 tenen knoflook, fijngehakt
– 300 g rundergehakt
– 1 blikje tomatenpuree (70 g)
– 1 tl milde paprikapoeder
– 1 tl gedroogde rozemarijn
– 8 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
– 1 ei, losgeklopt
– 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
– 500 ml groentebouillon
– 125 ml slagroom
– 3 el basilicum, in reepjes
Extra: bakplaat bekleed met bakpapier, staafmixer

Ook lekker: Chinese tomatensoep met kipballetjes

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Fruit de helft van de ui en knoflook 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak in 2 minuten rul. Voeg de tomatenpuree, de paprikapoeder en de rozemarijn toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper.
2. Verdeel het gehakt over de deegplakjes. Vouw ze diagonaal dicht en druk de naden met een vork aan. Leg ze op de bakplaat en bestrijk dun met ei. Bak de gehaktflapjes in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
3. Verhit in een soeppan de laatste 2 el olijfolie. Fruit de rest van de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de blikken gepelde tomaat met de bouillon toe. Verwarm de soep 5 minuten op laag vuur. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe.
4. Schep de tomatensoep in kommen of diepe borden. Schenk de room in de soep en bestrooi met de basilicum. Geef er de gehaktflapjes bij.

Tip: vervang voor een extra Italiaans tintje de slagroom door mascarpone.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Nijhof, Dille & Kamille, H&M home, Zara home.

Probeer ook eens deze mini-broodquiches bij de soep

Reageer op dit artikel