Culinair

Recept voor appel-aardappelsoep

Hoewel ze het hele jaar door verkrijgbaar zijn, is het oogstseizoen van augustus tot oktober in volle gang. wat doe je met die berg appels? Soep maken!

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten:

•150 g uien
• 2 appels
• 350 g aardappels
• 700 ml groentebouillon
• 4 takjes verse marjolein (gedroogd kan ook)
• 150 ml room • 1½ snee volkorenbrood
• 40 g zonnebloempitten

Ook lekker: Recept voor gekruide kip met pita

Aan de slag:

1. Schil en snijd de ui, 1 appel en de aardappels. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de ui, aardappel en appel glazig. Voeg de groentebouillon toe en breng op smaak met de marjolein, wat zout en peper. Dek af met een deksel en laat zo’n 20 minuten sudderen.
2. Klop ondertussen de helft van de room stijf en snijd de appel in kwarten, verwijder het
klokhuis en snijd in plakjes.
3. Snijd het brood in kleine stukjes. Rooster de zonnebloempitten in een pan en laat afkoelen. Doe 1 eetlepel boter in een pan en bak het brood tot de stukjes krokant zijn. Laat afkoelen.
4.Doe een halve eetlepel boter in een pan en bak de appel.
5. Voeg de overgebleven room aan de bouillon toe en pureer de soep.
6.Serveer de soep in kommen met een dot opgeklopte room, de appelplakjes, de croutons en de geroosterde zonnebloempitten.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s en receptuur: Cornelia Weber/Taverne Agency.

Meer receptinspiratie: Recept voor knoflooknaan met komkommerdip

Reageer op dit artikel