Recept voor goedgevulde minestronesoep

Dit recept voor goedgevulde minestronesoep is perfect voor koude dagen. En je hebt gelijk je portie groenten binnen.

Dit recept voor goedgevulde minestronesoep is perfect voor koude dagen. En je hebt gelijk je portie groenten binnen.

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

• 175 g miniconchiglie
• 250 g bospeentjes
• 1 ui
• 100 g gerookte spekblokjes
• 1 courgette
• 1 blik witte bonen in tomatensaus (420 g)

Lees ook: Recept voor minestronesoep met pasta en wintergroenten

Aan de slag

Snipper de ui en snijd de wortel in plakjes. Verhit wat extra vergine olijfolie in een soeppan. Bak de ui en wortel samen met de spekjes 10 minuten op laag vuur. • Snijd de courgette intussen in stukjes. Voeg die toe aan de pan, bak 2 minuten mee. • Voeg 1 liter water toe, plus de bonen inclusief saus, en de pasta. Breng aan de kook en laat met deksel op de pan 10-15 minuten zachtjes sudderen tot de pasta gaar is. Voeg naar smaak zout en peper toe. • Schep in kommen en giet over elke kom een scheutje olijfolie.

Tips
– Alle groenten die je nog in huis hebt, kun je in de soep doen. Denk aan kool, knolselderij, (zoete) aardappel, pastinaak, sperziebonen of doperwtjes. Ideaal om restjes op te maken.
– Laat eens twee laurierblaadjes meetrekken in de soep.
– Voeg een lepel tomatenpuree toe voor extra kleur.