Culinair

Recept voor gazpacho

Gazpacho: een heerlijk frisse tomatensoep. Deze snelle, koude soep is echt een zomerklassieker. En omdat het niet gekookt wordt, zit hij boordevol voedingsstoffen.

voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

• 1 kilo zeer rijpe tomaten (grof gesneden)
• ½ kleine rode ui (grofgehakt)
• 3 tenen knoflook (grofgehakt)
• 1 komkommer (in grote stukken)
• 0,75 dl olijfolie en een beetje extra om later te besprenkelen
• 1 eetlepel rodewijnazijn
• zeezout en zwarte peper.

Ook lekker: Recept voor migas met chorizo

Aan de slag

1. Doe tomaten, ui, knoflook en komkommer in een blender en hak 1 minuut op de hoogste stand tot je een gladde puree hebt. Als je wilt, kun je een paar snippers rode ui en stukjes komkommer apart leggen om als garnering te gebruiken.

2. Wrijf het mengsel met een houten lepel door een fijne zeef, zodat je er de harde stukjes uithaalt en een lekkere gradde puree overhoudt.

3.Doe de gezeefde puree terug in de blender en giet er met langzaam draaiende moto, geleidelijk aan de olijfolie en rodewijnazijn bij en meng alles goed door elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe.

4. Zet de soep voor het serveren even in de koelkast en maak aan tafel af met de apart gehouden stukjes ui en komkommer en een scheutje olijfolie. Smullen maar!

Bron: Eten als medicijn

Probeer ook eens: Recept voor appel-aardappelsoep

Reageer op dit artikel