Recept voor couscoussalade met geroosterde groenten

Recept voor couscoussalade met geroosterde groenten

Een couscoussalade is heerlijk als avondmaaltijd, maar ook om mee te nemen naar het werk. Combineer het met je favoriete groenten.

Een couscoussalade is heerlijk als avondmaaltijd, maar ook om mee te nemen naar het werk. Combineer het met je favoriete groenten.

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

• 250 ml water
• 50 g rozijnen
• ½ groentebouillonblokje
• 1 tl ras el hanout
• 1 tl kaneel
• 200 g couscous
• 100 ml olijfolie
• 1 aubergine
• 1 courgette
• 1 rode paprika
• 1 gele paprika
• 2 rode uien
• 10 g verse munt, fijngehakt (plus wat blaadjes om te garneren)
• 10 g verse koriander, fijngehakt.
Extra nodig: grillplaat of grillpan, bakplaat, bakpapier

Probeer ook eens deze couscoussalade met knoflookcourgette

Aan de slag

1. Breng het water met de rozijnen aan de kook en los hierin het bouillonblokje op. Voeg de ras el hanout en kaneel toe. Meng in een kom de couscous met 2 eetlepels olijfolie en schenk de hete bouillon erop. Schep alles goed door en dek de kom af. Laat 30 minuten staan.
2. Verwarm de oven voor op 180ºC.
3. Snijd de aubergine en courgette overlangs in plakken van ½ cm dik (dit gaat makkelijk met een mandoline). Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd ze in dikke repen. Snijd de rode ui in parten. Smeer de groenten in met de rest van de olie. Bestrooi met peper en zout.
4. Verhit een grillpan op hoog vuur en bak hierop de groenten aan beide kanten tot ze grillstreepjes hebben. Doe alle groenten op een bakplaat bekleed met bakpapier en gaar nog 10 minuten door in de oven.
5. Maak de couscous los met een vork en voeg de gehakte kruiden toe. Doe over op een schaal en meng met de geroosterde groenten.

Lees ook: couscous variaties met 5 ingrediënten

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.