Recept voor frittata met bimi

Bimi lijkt op broccoli en is hártstikke gezond. Je kunt er van alles mee bereiden, bijvoorbeeld deze frittata. 

Bimi lijkt op broccoli en is hártstikke gezond. Je kunt er van alles mee bereiden, bijvoorbeeld deze frittata.

Recept voor vier personen. 

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
– 400 g bimi
– 250 g champignons, in kwarten
– 1 rode ui, in ringen
– 2 teentjes knoflook, geperst
– ½ bakje gemengde verse Italiaanse kruiden, gehakt
– 4 zongedroogde tomaatjes uit de olie, in reepjes
– 8 eieren
– 200 g rauwe ham
– 50 g zwarte olijven
– 2 el bladpeterselie, fijngehakt

Ook lekker met broccoli: Recept voor kruidige meatball ramen met broccoli

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 150°C. Breng een ruime pan water met een theelepel zout aan de kook. Voeg de bimi toe zodra het water kookt en kook de groente in 4 minuten beetgaar. Giet af en laat goed uitstomen. Verhit een paar eetlepels olie in een koekenpan en bak de champignons hierin een paar minuten op hoog vuur. Matig het vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak ze een paar minuten mee en doe er dan de bimi, Italiaanse kruiden, zongedroogde tomaatjes en een eetlepel van de zongedroogde tomatenolie bij. Schep alles goed door. Breek de eieren boven een kom en klop ze los. Voeg een beetje peper en zout toe en giet bij de groenten in de pan. Leg de plakken ham en de bimi erop en druk een beetje in het ei. Bak de omelet een paar minuten op matig vuur en zet de pan dan in de oven*. Gaar de omelet 15 minuten in het midden van de oven. Haal de pan uit de oven en keer de omelet op een groot bord. Snijd in punten en bestrooi met zwarte olijven en peterselie.

*Koekenpannen met een kunststof (teflon) steel kun je probleemloos tot 160°C verhitten.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.