Culinair

Recept voor citroen-rozemarijn scones van Laura’s Bakery

Frisse citroen en kruidige rozemarijn scones. Een perfecte combinatie!

Voor 10 stuks
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: ongeveer 12-15 minuten

Ingrediënten

• 275 g zelfrijzend bakmeel
• 40 g boter
• rasp van 1 kleine citroen
• 1,5 tl rozemarijn
• 150 ml melk + extra
• Extra nodig: bakplaat met bakpapier, uitsteker van 4,5 – 5 cm doorsnede

Ook lekker: Recept voor chocolate chip koffiekoeken van Laura’s Bakery

Aan de slag

1. Doe het zelfrijzend bakmeel, een snuf zout, citroenrasp, rozemarijn en boter in een kom. Wrijf de boter tussen je vingers zodat er een ietwat kruimelig mengsel ontstaat.
2. Giet de melk erbij en roer kort even door. Kneed verder met de hand tot er een stevige deegbal is ontstaan.
3. Rol uit tot ongeveer 3 cm dikte en steek de scones uit met de uitsteker.
4.Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met een beetje melk.
5. Bak de scones in 12-15 minuten op 220 graden ℃ (boven- en onderwarmte) of tot ze licht beginnen te kleuren.

Probeer ook eens: Recept voor eton mess van Laura’s Bakery

Reageer op dit artikel

Eva

Ik heb vandaag de scones gemaakt! De binnenkant was nog wat ‘vast’ niet erg luchtig zeg maar. De scones werden wel snel bruin. De smaak was goed, maar moet je langer kneden om het luchtiger te krijgen? Of hoort het bij scones. Dat weet ik niet.
Ik hoor het graag!

Beantwoorden