Recept voor chocolate chip koffiekoeken van Laura’s Bakery

Deze heerlijke koeken zijn makkelijk en snel te maken.

Deze heerlijke koeken zijn makkelijk en snel te maken.

(16 stuks)
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 12 minuten

Ingrediënten

•  100 g boter
• 150 g lichtbruine basterdsuiker
• 1 ei
• 1 tl vanille-extract
• 200 g bloem
• snuf zout
• 1,5-2 tl oploskoffie (afhankelijk van de sterkte, even proeven dus)
• 1 tl baking soda
• 100 g chocolate chips, melk of puur.
Extra nodig: bakplaat met bakpapier

Ook lekker: Recept voor eton mess van Laura’s Bakery

Aan de slag

1. Klop boter en suiker tot een romige massa. Voeg het ei en vanille-extract toe en mix tot ze zijn opgenomen.
2. Bloem, zout, koffiepoeder en baking soda kun je tegelijk toevoegen. Kneed tot een stevig deeg. Proef even of je de koffiesmaak goed vindt en voeg indien nodig extra toe. Houd er rekening mee dat de smaak tijdens het bakken nog wat afzwakt. Kneed als laatste de chocolate chips gelijkmatig door het deeg en laat minimaal een uur in de koelkast rusten.
3. Verdeel het deeg in 16 stukken en draai er balletjes van. Leg ze op de bakplaat met voldoende tussenruimte en druk ze eventueel een heel klein beetje platter.
4. Bak de koeken ongeveer 12 minuten op 170ºC (of tot de randen goudbruin kleuren). Laat enkele minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst.

Probeer ook eens: Recept voor hangop van Laura’s Bakery