Recept voor Chinese ribbetjes

Ben jij ook zo dol op barbecuen, maar wil je weleens wat anders dan die eeuwige hamburgers en worstjes? Ga grillen met een Oosters tintje!

Ben jij ook zo dol op barbecuen, maar wil je weleens wat anders dan die eeuwige hamburgers en worstjes? Ga grillen met een Oosters tintje!

Bereidingstijd: 15 minuten
Afkoeltijd: 15 minuten

Ingrediënten

• 2 kilo varkensribbetjes, ongemarineerd
• 10 g suiker
• 4 el hoisinsaus
• 2 el zoute sojasaus (kikkoman)
• 1 el honing
• 1 el azijn
• 1 tl Chinees
vijf­kruidenpoeder
• 1 bosje bosuien
• 1 tl geroosterde sesamzaadjes

Ook lekker: Recept voor souvlaki

Aan de slag

1. Snijd de ribbetjes in stukjes van 2 ribbetjes.
2. Verhit 2 liter water in een ruime pan met 20 g zout en de suiker. Roer even zodat zout en suiker oplossen. Voeg de ribbetjes toe en breng met een deksel op de pan tegen de kook.
3. Laat 5 minuten zachtjes koken. Zo gaar je de ribbetjes voor en blijft het vlees sappiger op de barbecue.
4. Giet de ribbetjes af en laat 15 minuten afkoelen.
5. Meng voor de glaze hoisinsaus, sojasaus, honing, azijn en Chinees vijfkruidenpoeder in een kommetje. Smeer de ribbetjes in met de helft van het mengsel.
6. Rooster ze 10 minuten op een matig hete barbecue. Keer ze regelmatig.
7. Smeer de bosuien in met een beetje olie en rooster ze 3 à 4 minuten bij de ribbetjes op de grill. Keer ze halverwege.
8. Serveer de geroosterde ribbetjes met de rest van de glaze. Bestrooi met de sesamzaadjes.

Productie: Tessa Klösters, Foto’s: Eric van Lokven, Styling: Cyn Ferdinandus, Receptuur en foodstyling: Eke Mariën

Probeer ook eens: Recept voor gebakken ricotta met champignons