Culinair

Recept voor souvlaki

Haal de Griekse keuken in huis!

Bereidingstijd: 40 minuten
Marineertijd: paar uur

Ingrediënten:

• 800 g procureur (varkensnek)
• 2 tenen knoflook
• 1 rode peper
• 2 tl gedroogde munt
• 2 tl gedroogde oregano
• 2 el citroensap
• 1 el wijnazijn. Extra nodig:
barbecue of grillpan
• 8 spiesen

Probeer ook eens: Recept voor quinoasalade met geroosterde groenten

Aan de slag

1.Snijd het varkensvlees in blokjes van 2 cm en doe ze in een schaal. Pers de knoflook erboven.
2. Verwijder de zaadjes en hak het pepertje fijn. Schep de peper met de rest van de
ingrediënten en 100 ml olijfolie door het vlees, en meng goed. Laat het vlees afgedekt een paar uur, maar liever nog een hele nacht, marineren in de koelkast.
3. Rijg de blokjes vlees aan de spiesen. Rooster de souvlaki boven een matig heet houtskoolvuur of in een grillpan in 10-15 minuten rondom bruin en net gaar.
4.Kwast wat losgeklopt ei over nog in de oven af te bakken pitabroodjes en bestrooi ze met wit en zwart sesamzaad. Afbakken en smullen maar!

Ook lekker: Recept voor migas met chorizo

Productie: Tessa Klösters.

Reageer op dit artikel