Recept voor gebakken ricotta met champignons

Lekker als borrelhap met platbrood en hummus!

Lekker als borrelhap met platbrood en hummus!

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 40 minuten

Ingrediënten

• 500 g ricotta
• 1 ei
• 6 el geraspte Parmezaanse kaas
• ½ tl gedroogde oregano
• 1 handvol tuinkruiden als peterselie en bieslook
• 1 bakje gesneden champignons (250 g)
• 1-2 tenen knoflook
Extra nodig: ingevet klein cakeblik of ovenschaal

Meer inspiratie: Recept voor tagliatelle met venkel en worstjes

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 160°C. Roer de ricotta los met het ei, de parmezaan en de oregano. Schep de ricotta in een ingevet klein cakeblik of ovenschaal en strijk glad. Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de randjes goudbruin kleuren.
2. Hak intussen de verse kruiden fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de plakjes champignon op hoog vuur bruin. Pers de knoflook erboven en voeg de kruiden toe. Bak tot het meeste vrijgekomen vocht verdampt is. Breng op smaak met zout en peper.
3. Laat de gebakken ricotta iets afkoelen en stort dan voorzichtig op een snijplank. Schep de champignonmix erop en serveer direct.

Ook lekker: Recept voor bladerdeeg-slices met ricotta, zoete aardappel & salie

Productie: Tessa Klösters