Recept voor appeltaart met bladerdeeg

Recept voor appeltaart met bladerdeeg

Brrr… het is fris buiten. Goed excuus om weer warme baksels te maken. Deze appeltaart is niet heel om moeilijk te maken, maar ontzettend lekker.

Brrr… het is fris buiten. Goed excuus om weer warme baksels te maken. Deze appeltaart is niet heel om moeilijk te maken, maar ontzettend lekker.

Webredacteur Melissa: “Een vriendin van mij is dol op de herfst. Dat merk je ook in de keuken: verse baksels, pompoensoep, ik heb het allemaal al geproefd dit jaar. Ook maakte ze dit heerlijke appeltaartje. Door de speculaaskruiden en peccannoten past dit recept heel goed bij de herfst.”

Dit heb je nodig voor de appeltaart

-Plakjes bladerdeeg. Lees hier 3 tips voor bladerdeeg
-Honing
-Kaneel
-Speculaaskruiden
-Appels
-Peccannoten

Extra: taartvorm, op de foto zie je deze van Dille & Kamille.

Aan de slag

-Verwarm de oven voor op 160 graden.
-Beleg de taartvorm met de plakjes bladerdeeg en bestrijk met honing.
-Snijd de appels in schijfjes en beleg de taart.
-Op smaak bestuiven met kaneel en speculaaskruiden.
-Zet de taart 20 minuten in de oven.
-Open de oven en bestrooi de taart met peccannoten.
-Laat de taart nu nog maximaal 10 minuten in de oven staan. Houd de noten goed in de gaten. Deze kunnen snel aanbranden.

Zo maak je tarte tatin met bladerdeeg

Creatief met bladerdeeg: maak dit lekkere toetje met peertjes