Culinair

Recept voor gekruide kip met pita

Deze gekruide kip met pita is geïnspireerd op Griekse gyros. En daarvoor hoef je helemaal niet op vakantie. Je maakt het gewoon lekker thuis!

Bereidingstijd: 30 minuten
Marineertijd: 1 uur

Ingrediënten

– 3 kipfilets
– 1 el gembersiroop
– 1 el citroensap
– 1 zakje kruidenmix voor gyros
– 1 komkommer
– 100 ml romige yoghurt
– 1 knoflookteentje, geraspt
– 1 bosje dille, fijngesneden
– 1 Elstar appel
– 1 zakje rauwkostmix à 150 g
– 1 zakje gemengde slablaadjes à 80 g
– 1 pakje pitabroodjes

Bekijk ook de video: zo maak je pita-pizza’s met kikkererwten

Aan de slag

1. Leg de kip in een platte schaal. Schenk er 2 eetlepels olijfolie, de gembersiroop en het citroensap op. Strooi er de gyroskruiden op. Schep het geheel even om en dek af. Leg
de kip tijdens het marineren in de koelkast.
2. Snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd in dunne plakjes, strooi er 1 theelepel zout over en laat 10 minuten uitlekken in een vergiet. Meng in een kom de yoghurt met de knoflook, dille, komkommerschijfjes en naar wens wat peper.
3. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in heel dunne reepjes. Meng de gesneden appel met de rauwkost en de helft van de tzatziki.
4. Verwarm 2 eetlepels plantaardige olie in een ruime bakpan. Bak het vlees in 10 minuten goudbruin en gaar. Keer het vlees halverwege de baktijd. Snijd dan in schuine plakken en verdeel over de borden. Schep de salades en een royale lepel tzatziki erbij. Serveer met de verwarmde pitabroodjes.

Tip: Je kunt de appel ook raspen in plaats van heel dun snijden.
Nog sneller: koop kant-en-klare tzatziki.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Receptuur en foodstyling: Jessica Lek.

Reageer op dit artikel