Culinair

Recept voor aarbeienlimonade

Ze zijn er weer: aardbeien uit eigen land. Start ‘s morgens met een beschuitje met zomerkoninkjes en probeer later op de dag deze zomerse dorstlesser.

Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 8 uur

Ingrediënten

• 2 citroenen
• 100 g aardbeien
• 50 g suiker
• 0,75 l water

Ook lekker: Zo maak je zelf citroenijsthee

Aan de slag

1. Rasp de citroen en perst daarna de citroen uit.
2. Pureer de aardbeien met een beetje water erbij.
3. Voeg citroenrasp en -sap toe, samen met het water en de suiker.
4. Zet in de koelkast en laat een nacht staan, zo mengen alle smaken goed.
5. Voor het serveren kun je de limonade nog even zeven als je dit wilt.
6. Garneer met een leuk bloemetje en een aardbei voor een zomers effect.

Tip: Extra verfrissend met ijsblokjes, een schijfje citroen en/of een takje munt.

Probeer ook eens: Recept voor aardbeien plaatcake van Laura’s Bakery

Productie Tessa Klösters Foto’s Saskia Palma Styling en foodstyling Iris van Woudenbergh

Reageer op dit artikel