Canva1 2021 07 27t111126.020

Recept voor perziklimonade van Laura’s Bakery

Het hele jaar door drink ik voornamelijk thee en water. In warme periodes in de zomer sla ik de thee wat vaker over en soms begint alleen water dan te vervelen. Perfect moment om zelf limonade te maken. Deze perziklimonade is mijn favoriet.

Voor 4 glazen


Ingrediënten:

• 150 g fijne kristalsuiker
• 500 g perziken
• 150 ml citroensap (ongeveer 5-6 citroenen)
• ijsblokjes

Aan de slag

1. Breng suiker en 150 ml water aan de kook en roer af en toe door. Als het water volledig helder van kleur is, is je siroop klaar en haal je de pan van het vuur.
2. Pureer de perziken tot een gladde massa. Voeg in een grote kom of kan de suikersiroop en het citroensap toe. Roer goed door en voeg 750 ml koud water toe.
3. Zet de limonade in de koelkast tot hij volledig is afgekoeld. Serveer met ijsblokjes.

Niet zo’n zoetekauw? Voeg gewoon naar wens meer water toe.

Bewaren:2-3 dagen houdbaar in de koelkast

Lees ook: recept voor suikerbroodpudding van Laura’s Bakery

Meer recepten van Laura vind je op Vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl. Foto: Laura Kieft.