Recept voor aardbeien-rabarber compote van Laura’s Bakery

Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. En die is natuurlijk niet compleet zonder recept. Deze week: aardbeien-rabarber compote.

Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. En die is natuurlijk niet compleet zonder recept. Deze week: aardbeien-rabarber compote.

Recept voor ongeveer 2 potten

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

• 375 g rabarber
• 200 g aardbeien
• 1-3 el suiker
• 2 tl vanille-extract
• 40 ml water.
Extra nodig: ruime pan, schone (weck)potten

Ook lekker: clafoutis met fruitvulling van Laura’s Bakery

Aan de slag

1. Snijd de rabarber in stukjes en doe deze samen met water, suiker en vanille-extract in een pan.
2. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten op een laag vuur doorkoken.
3. Snijd intussen de aardbeien in stukjes en voeg deze toe als de rabarberstukjes uit elkaar zijn gevallen.
4. Roer goed door en laat nog 5-10 minuten doorkoken.
5. Schep de compote in schone potten en laat afkoelen.

Probeer ook eens haar recept voor amandel-frambozenmuffins