Recept voor clafoutis met fruitvulling van Laura's Bakery

Recept voor clafoutis met fruitvulling van Laura’s Bakery

Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. En die is natuurlijk niet compleet zonder recept. Deze week: clafoutis met fruitvulling.

Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. En die is natuurlijk niet compleet zonder recept. Deze week: clafoutis met fruitvulling.

Recept voor 2 stuks

Bereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 30 minuten

Ingrediënten

• 200-250 g blauwe bessen
• 2 eieren
• 100 ml melk
• 2 el citroensap
• rasp van ½ citroen
• snuf zout
• 30 g bloem.

Extra nodig: ovenschaaltjes van ongeveer 12 cm (ø)
• garde
• boter en (fijne kristal)suiker om in te vetten en te bestuiven

Ook lekker: perzik-pecancrumble van Laura’s Bakery

Aan de slag

1. Vet de ovenschaaltjes in en bestuif ze met een laagje (fijne) suiker. Verdeel de blauwe bessen over de bodem.
2. Doe alle overige ingrediënten in een kom en klop met een garde tot een egaal mengsel.
3. Verdeel het beslag over de ovenschaaltjes en zet ze in de oven.
4. Bak de clafoutis in 25-30 minuten op 200°C boven- en onderwarmte, of tot het beslag niet meer vloeibaar is.
5. Strooi er tot slot voor het serveren wat poedersuiker overheen.

Probeer ook eens de aardbeien plaatcake van Laura’s Bakery