Culinair

Recept voor amandel-frambozenmuffins van Laura’s Bakery

Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. Haar column is natuurlijk niet af zonder recept. Deze week: zo maak je de amandel-frambozenmuffins makkelijk zelf.

Bereidingstijd: 15 minuten
Buiten de koelkast en goed verpakt 4-5 dagen te bewaren

Ingrediënten voor 12 stuks

– 120 gram suiker
– 200 gram bloem
– 100 gram amandelmeel
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl baking soda
– snuf zout
– 2 eieren
– 250 ml melk
– 120 ml zonnebloemolie
– 1 tl vanille-extract
– frambozenjam, 1 tl per muffin
– amandelschaafsel

Extra nodig: muffinvormpjes

Aan de slag met de amandel-frambozenmuffins

In een kom voeg je suiker, bloem, amandelmeel, bakpoeder, baking soda en zout samen. Roer even door elkaar.

In een andere kom doe je de eieren, melk, zonnebloemolie en vanille-extract, kluts door elkaar met een garde.

Giet de natte ingrediënten bij de droge en spatel kort en vlot tot een beslag, het is niet erg als er nog wat klontjes inzitten.

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.

Schep bovenop elke muffin een theelepel frambozenjam, probeer voorzichtig het een klein beetje te verdelen over het oppervlak. Strooi tot slot wat amandelschaafsel over de muffins. • Bak de muffins in ongeveer 20 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte).

Variatietip

Varieer in smaken door andere jam te gebruiken. Ook lekker: wat vers fruit meebakken!

Over Laura’s Bakery

Bakken is haar met de paplepel ingegoten en inmiddels heeft Laura Kieft (28) de grootste bakblog van Nederland: Laura’s Bakery. Elke week deelt ze een bakrecept met een verhaal erachter. Smullen maar!

Dit recept komt uit Vriendin 9. Hoe Laura tot dit recept kwam, lees je in deze column

Nog een recept van Laura: Oreo-truffels

Foto: Laura Kieft

Reageer op dit artikel