Canva1 2021 11 30t142704.088

Recept voor chocoladeletterkoekjes van Laura’s Bakery

Voor mezelf kocht ik een keer mijn naam in chocoladeletters, want dat leek me nou ontzettend leuk. Was het ook, én ik had een heerlijk voorraadje chocolade. Met deze koekjes is het nog makkelijker om je eigen naam te maken en die van al je vrienden en familie. Als dat geen leuk cadeautje is!

Voor 30-40 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 10 minuten

Ingrediënten:

• 75 g witte basterdsuiker
• 25 g vanillesuiker
• 100 g ongezouten roomboter
• half ei
• 175 g bloem
• 25 g cacaopoeder
• 100 g witte chocolade
• sprinkles naar keuze

Aan de slag:

1. Mix beide soorten suiker en boter romig. Voeg het ei toe en mix tot het is opgenomen. Bloem en cacaopoeder kun je tegelijk toevoegen. Kneed tot een stevig deeg, verpak in folie en laat minimaal een uur in de koelkast rusten.
2. Rol het deeg uit tot het 5 mm dik is. Gebruik letterstekertjes om de koekjes uit te steken, die van mij waren ongeveer 5 cm hoog.
3. Leg de letters op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in 10 minuten op 180°C (boven- en onderwarmte). Laat daarna volledig afkoelen.
4. Smelt de chocolade au bain-marie en drizzle het over de koekjes. Strooi er wat sprinkles overheen en laat de chocolade stollen.

Tip: je kunt de koekjes ook dippen in de chocolade, als je dat makkelijker vindt.

Bewaren: stop de koekjes in een trommel, daarin blijven ze een paar weken bros en knapperig.