Canva1 2021 11 18t100854.866

Recept voor amandelspeculaas-eierkoeken van Laura’s Bakery

Smaakvariaties zijn mij wel toevertrouwd. Daarom toverde ik de welbekende eierkoek om in een herfstvariant, met speculaaskruiden en amandelmeel. Niet alleen lekker, maar ook glutenvrij.

Voor 10 koeken
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 10 minuten

Ingrediënten:

• 2 eieren
• 100 g suiker
• 100 g amandelmeel
• 1 tl bakpoeder
• 2 tl speculaaskruiden
• amandelschaafsel.
Extra nodig: keukenpapier 

Aan de slag:

1. Klop de eieren en suiker goed luchtig. Doe dit minstens 5 minuten met de mixer op de hoogste stand.
2. Voeg amandelmeel, bakpoeder, speculaaskruiden en een snufje zout toe en spatel dit voorzichtig door het beslag. Stop als het goed vermengd is, zodat het mengsel zo luchtig mogelijk blijft. Laat het beslag 5 minuten staan zodat de speculaaskruiden iets intrekken en schep het daarna nog kort om.
3. Beleg de bakplaat met keukenpapier en schep daar hoopjes van het beslag op. Een flink volle eetlepel per eierkoek is voldoende. • Verdeel ter garnering wat amandelschaafsel over de koeken.
4. Bak de eierkoeken 10 minuten op 190°C (boven- en onderwarmte) of tot de randjes goudbruin kleuren.

Tip: geen amandelmeel in huis? Geen punt, je kunt ook gewoon bloem gebruiken.

Bewaren: om uitdrogen te voorkomen kun je de eierkoeken het beste zo snel mogelijk luchtdicht verpakken. Zo blijven ze wel een week goed. Je kunt ze ook invriezen.