Culinair

Deze ingrediënten kun je gewoon invriezen

Je kunt niet alleen kliekjes invriezen. Sommige ingrediënten kun je los ook goed in de vriezer bewaren. Je ingrediënten blijven langer goed en je hebt ze altijd op voorraad, handig.

1. Gember

Gember is een heerlijke smaakmaker in verschillende gerechten, zoals curry of soep. Door de sterke smaak heb je er niet veel van nodig. Je kunt gember ongeveer drie weken in de koelkast bewaren als je het in een stukje keukenrol wikkelt en in een afgesloten bakje of zakje stopt. Je kunt gember ook invriezen. Steeds als je een beetje nodig hebt, kun je er wat vanaf raspen.

2. Overrijpe bananen

Heb je nog een overrijpe banaan op het aanrecht liggen? Vaak trekt hij alleen maar fruitvliegjes aan. Een beter idee: snijd de banaan in plakjes en vries hem in. Als je een paar ingevroren bananen hebt, kun je er een heerlijk bananenbrood van maken. Hoe rijper de bananen zijn, hoe zoeter je bananenbrood. Extra lekker dus!

3. Kruiden

Vooral stevige kruiden zoals rozemarijn, bieslook en basilicum kun je invriezen. Ideaal als je een kruidenplantje hebt dat volop groeit. Niet alle kruiden blijven even mooi. Basilicum wordt bijvoorbeeld een beetje slap in de vriezer. Niet mooi als je een gerecht wil garneren, maar de smaak is nog prima.

Lees ook: Recept voor zelfgemaakte kruidenboter

4. Wraps

Heb je twee wraps over? Je hoeft ze niet per se de volgende dag op te eten. Stop ze in de vriezer en je hebt altijd wraps op voorraad. Handig om een tortilla pizza te maken.

5. Kookroom

Als je een restje kookroom in de koelkast hebt staan, kun je het in een ijsblokjesvorm gieten en invriezen. Als je kookroom nodig hebt, druk je een bevroren blokje kookroom uit de vorm.

6. Zomerfruit

Geniet in de winter nog steeds van zomerfruit. Je kunt het invriezen, maar vruchten zijn ook goed te wecken.

Beeld: Pexels

Reageer op dit artikel