Lekker en gezond: 3 makkelijke recepten met hummus

Lekker en gezond: 3 makkelijke recepten met hoemoes

Je kunt het bijna niet meer wegdenken uit het broodbelegschap: hoemoes. Maar je kunt de kikkererwtenpasta ook gebruiken in andere gerechten.

Je kunt het bijna niet meer wegdenken uit het broodbelegschap: hoemoes. Maar je kunt de kikkererwtenpasta ook gebruiken in andere gerechten.

3 recepten met hoemoes

Pittige quesadilla’s met Hoemoes Chipotle

Voor 2 personen

Ingrediënten
– 4 volkoren tortillawraps
– 1 bakje Maza Hoemoes Chipotle
– 1 eetrijpe Avocado
– 1 bosuitje
– 1 jalapeñopeper
– 75-100 gr feta

Aan de slag
Besmeer de wraps voor de helft royaal met Maza Hoemoes Chipotle. Snij de avocado in tweeën, verwijder de pit en prak het vruchtvlees met een vork. Snij het bosuitje in dunne ringen, bewaar er een paar voor garnering en meng de rest met de avocado. Brokkel ook de feta erdoor en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Verdeel over de Hoemoes Chipotle en sla de wraps dubbel. Bak de wraps dubbelgevouwen om en om in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze goed warm zijn. Garneer met de bosui en jalapeño en serveer direct.

Bananenbites met Nuka Noenoes

Voor 4 personen

Ingrediënten
– 100% natuurlijke pindakaas
– 2-3 bananen
– Maza Nuka Noenoes
– 1 reep pure chocolade

Aan de slag
Zet de pindakaas even gekoeld weg, dat werkt makkelijk straks. Snij de bananen in plakjes van 1 cm dik. Besmeer de helft van de plakjes met een royale laag Maza Nuka Noenoes. Besmeer de andere helft royaal met pindakaas. Druk de plakken met de smeersels in het midden tegen elkaar. Verwarm een steelpan met heet water op middelhoog vuur. Breek de chocolade in stukken en smelt ze in de glazen kom au bain-marie. Prik de bananenbites op een satéprikker en haal ze een voor een door de gesmolten chocolade. Leg op het papier in de schaal en laat de chocolade stollen in de koelkast. Garneer met gedroogde goudsbloem.

Toast met Muhammara, avocado en ei

Voor 4 personen

– 4 el Muhammara
– 4 sneetjes speltbrood
– 2 avocado’s
– 2 eieren
– 1 handje cress
– 1 tl chilivlokken

Aan de slag
Breng een pan water aan de kook. Kook de eieren 6 minuten en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer. Toast de boterhammen in een broodrooster. Besmeer de boterhammen met Maza Muhamarra. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado in dunne plakken en trek voorzichtig uit elkaar zodat er een waaier ontstaat. Leg deze op de muhamarra. Leg op elke boterham een half ei en garneer met cress. Breng voor extra pit op smaak met chilivlokken en een snuf zout.

De allerbeste uit het schap

De lekkerste gerechten maak je met de hoemoes van Maza. Dat komt doordat deze met veel liefde wordt gemaakt. De kikkererwten worden met de hand uitgezocht en gepeld en de specerijen met de hand afgemeten. De hoemoes van Maza kwam zelfs als beste uit de test van tv-programma Kassa. De kikkererwtenpasta is lekker als broodbeleg met gegrilde groenten of kaas, maar ook als saladedressing of als basis voor een pastasaus. Houd je van variatie? Probeer dan eens hoemoes met rode biet, chipotle of spicy mango. Kijk voor meer inspiratie op maza.nl.

Vriendin Shopdag

Extra leuk: Maza is aanwezig bij de Vriendin Shopdag op 21 september in Den Bosch. Ze delen dan heerlijke hapjes uit!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Maza.