Geld verdienen met je blog? Blogger Liset legt uit hoe je dat doet

Geld verdienen met je blog? Blogger Liset legt uit hoe je dat doet

Het is misschien niet de belangrijkste reden om ermee te starten, maar geld verdienen met je blog is wél een fijne bijkomstigheid.

Het is misschien niet de belangrijkste reden om ermee te starten, maar geld verdienen met je blog is wél een fijne bijkomstigheid.

In Vriendin 6 delen bloggers Liset van der Stoep en Ayla Zasburg hun allerbeste tips om een eigen blog te starten. Liset van www.beautydagboek.com vertelt in dit artikel hoe je geld kunt verdienen met je blog.

Geld verdienen met je blog

Betaalde blogposts en samenwerkingen met merken

“Toen mijn blog steeds meer bezoekers kreeg en mijn artikelen goed ontvangen werden door deze bezoekers, kreeg ik mailtjes van PR-bureaus die mijn blog graag op hun perslijst wilden zetten. Dat betekent dat je persberichten ontvangt over nieuwe (product)lanceringen en dat je zo nu en dan uitgenodigd wordt voor persevenementen. Daarmee kreeg ik ook mijn eerste aanvragen om betaalde blogposts (advertorials) te schrijven voor webshops en merken. Als jouw blog er overzichtelijk en aantrekkelijk uitziet, willen merken sneller met je in zee gaan. Let er dus op dat de uitstraling van je blog in orde is. Maar wanneer kun je er geld voor vragen? Dat is een combinatie van een mooie, aantrekkelijk blog en dito schrijfstijl én het aantal unieke bezoekers die jouw blog bezoeken. Voor elk artikel dat je schrijft kun je geld vragen, maar de meeste bedrijven en merken zijn pas geïnteresseerd wanneer je 5.000 bezoekers of meer per maand hebt.”

Mediabureaus

“Je kunt je ook inschrijven bij bepaalde mediabureaus, zoals SocialReblz, die bedrijven en bloggers aan elkaar koppelen. Ook hier geldt dat je zeker vijf- tot tienduizend unieke bezoekers per maand moet genereren om opdrachten te kunnen krijgen.”

Wij interviewden Mascha Feoktistova, een van de bekendste bloggers van Nederland

Google AdSense

“Blogger werkt automatisch met Google AdSense. Maar als je een WordPress-domeinnaam hebt, kun je hier ook mee werken. Er zijn wel wat toelatingseisen: je moet onder andere voldoende blogposts online hebben staan, je blog moet er mooi en professioneel uitzien en je moet regelmatig nieuwe content posten. Met Google AdSense kun je advertenties selecteren die je op jouw blog wilt plaatsen. Je kunt zelf het type advertenties en de advertentie-indeling bepalen. Adverteerders bieden via een veiling op jouw advertentieruimte. Als de advertenties worden bekeken of als erop wordt geklikt door bezoekers, bouw je een soort salaris op. Een klik levert je bijvoorbeeld € 0,03 op. Als je een minimumbedrag aan salaris hebt opgebouwd, wordt dat door Google uitgekeerd (stel, je krijgt pas uitbetaald als je € 70,- hebt opgebouwd, moeten 2.333 bezoekers op je advertentie hebben geklikt). Als beginnend blogger die nog niet zo veel bezoekers heeft, kan zo’n uitbetaling lang duren en verdien je er niet veel op.”

Affiliate marketing

“Adverteerders belonen jou voor de gegenereerde verkopen die voortkomen uit een link die je plaatst. Je schrijft over product A en linkt daarbij naar de website van producent B. Dit doe je met een speciaal gegenereerde meetlink. Op het moment dat een bezoeker op deze link klikt, kan producent B precies zien of er een aankoop voorkomt uit jouw link. Je krijgt dan een percentage van de aankoopprijs. Meestal ligt dat tussen de vijf en tien procent. Of je krijgt een vaste vergoeding per aankoop. In Nederland zijn er diverse affiliatenetwerken waarbij vele adverteerders zijn aangesloten, zoals Awin. Grote merken als Bol.com hebben hun eigen partnerprogramma.”

Lees ook: Vivian Reijs: ‘Ik vind het te gek dat er zoveel foodbloggers zijn’