Beauty

Zo maak je simpele smokey eyes in drie stappen

Vriendin-lezeres Helmy kreeg een make-over. Connie, senior make-up artist van M.A.C, legt uit hoe ze mooie simpele smokey eyes bij Helmy maakt.

Zo maak je simpele smokey eyes

Visagiste Connie: “Helmy is niet gewend om veel make-up te dragen, maar wil wel graag leren hoe ze subtiele smokey eyes kan aanbrengen. Ik gebruik bruintinten in plaats van zwarttinten; dat staat vriendelijk in haar gezicht en versterkt de blauwe oogkleur. Met een metallicbruin oogpotlood omlijst ik de ogen. Het oogpotlood is lekker vet en een goede basis voor de oogschaduw. Je hoeft de lijn niet netjes te trekken want je vervaagt het toch weer met een kwastje. Hierna fixeer ik de lijn met metallicbruine oogschaduw. De oogschaduw vervaag ik tot aan de arcadeboog. Hierdoor krijg je een mooi kleurverloop. Smokey eyes zijn niet compleet zonder een goede laag mascara. De truc is om de mascara goed tegen de wimperaanzet aan te brengen, hierdoor lijken je wimpers voller.”

Productie: Whitley Volger. Kapper: Jon Karelse Intercoiffure www.jonkarelse.nl. Visagie: Connie Man, senior make-up artist bij M.A.C www.maccosmetics.nl. Styling: Esther Loonstijn. Foto en video: Cees Rutten. Dit artikel is geschreven in samenwerking met M.A.C.

Bekijk de video

In deze video laat Connie zien hoe ze de smokey eyes bij Helmy maakt.

Dit heb je nodig

Met deze producten van M.A.C. creëer je zelf de look van Helmy. Shop ze hieronder.

Reageer op dit artikel

Ingrid van hintem Jansen

Ik zou hier ook ontzettend blij mee zijn om eens mee te doen met de metamorfose. Groetjes ingrid

Beantwoorden