Metamorfose (3)

Zien: Annemarie (31) krijgt een geweldige metamorfose

Annemarie is heel erg zoekende naar een nieuwe look. “Ik weet niet zo goed wat ik met mijn haar aan moet en ik ben benieuwd welke kleuren make-up mij staan.”

Even voorstellen

Annemarie (31)
Getrouwd met: Arjan (33)
Kinderen: Nathan (5) en Noud (2)
Werk: kraamverzorgster
Hobby’s: muziek maken en luisteren, zingen en met de hond wandelen

Make-over

Haarstylist Johan Karelse van kapsalon Jon Karelse Intercoiffure in IJsselstein laat samen met zijn team (Denise en Wanda) en make-up artist Steven Vliegenthart van M.A.C zien hoe je het mooiste uit jezelf kan halen.

Make-up

Steven: “Je kunt het zomergevoel nog even vasthouden met een frisse kleur op je ogen. In dit geval appeltjesgroen bij Annemarie. Dit is een niet voor de hand liggende kleur, maar dat is nu juist de trend. Deze groene kleur geeft de ooglook iets speels en fris. Allereerst dep ik een oogschaduwprimer op haar oogleden, dit zorgt ervoor dat de oogschaduw de hele dag mooi blijft zitten. Hierna breng ik de appeltjesgroene kleur aan op het ooglid. Met een felgroen oogpotlood trek ik een dun lijntje langs de bovenste en onderste wimperrand om de wimperrand te accentueren. Ik vervaag het iets zodat het minder hard wordt. Verder doe ik veel mascara op haar wimpers. Dit zorgt ervoor dat de frisse kleur nog meer tot zijn recht komt. Niet alleen appeltjesgroen is leuk, je kunt ook experimenteren met zachtroze of hemelsblauw.”

Lees ook: De visagist legt uit: zo pak je net iets meer uit met oogschaduw

Zien hoe Steven de make-up heeft aangebracht? Bekijk onderstaande video.

Haar

Wanda: “Ik knip bij Annemarie een lange bob met wat lagen en een lange lok. Hierdoor krijgt ze een pittig kapsel wat ze, vanwege haar werk, wel nog gewoon vast kan dragen. Ik kleur het haar in een balayage. Ze heeft namelijk veel haar en door de mooie schaduwwerking oogt het haar minder massief; het creëert juist luchtigheid. Qua styling föhn ik het haar met een ronde borstel. Ik kam het haar hiermee door terwijl ik de warme föhn erop houd, zo krijgt het haar een mooie glans.”

Wat vindt Annemarie ervan?

“Ik was zo toe aan een nieuwe look, ik vond alles fantastisch! Ik heb enorm genoten van deze dag. Echt even aandacht voor mij, mijn vragen en zorgeloos genieten. Ik wilde graag iets anders met mijn haar, maar durfde niet zo goed. Tot aan deze make-over. Het model is fantastisch. Ik krijg het makkelijk en snel in model. Ook de kleur is prachtig. Het kapsel met de krullen vond ik gaaf, helaas lukt dat me thuis niet zo heel goed na te maken. De make-up was gewaagd, zeker voor mij omdat ik zowel in mijn kleding als make-up vrij neutraal ben. De groene oogschaduw was daarom eerst wel even slikken, maar wat een enorme verrassing! Het stond zo tof, mijn ogen knalden! Zo mooi als het op de dag zelf zat, krijg ik het niet, maar ik ben zeker wel wat uitgebreid in mijn make-uproutine. Ik ga de deur uit met meer gewaagdere kleuren en draag nu weer vaker mijn lenzen zodat het ook lekker opvalt.”

Lees ook: Zien: Denise krijgt een nieuwe look in de Vriendin-metamorfose

En dat leidt tot dit prachtige resultaat:

Metamorfose (2)

Ook meedoen? Geef je op voor de Vriendin-metamorfose.

Productie: Whitley Volger. Kapper: Jon Karelse Intercoiffure, www.jonkarelse.nl. Visagie: Steven Vliegenthart, make-up artist bij M.A.C, www.maccosmetics.nl. Foto’s: Cees Rutten. Styling: Esther Loonstijn. Alle prijzen en verkrijgbaarheid onder voorbehoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen