Metamorfose (1)

Zien: Denise krijgt een nieuwe look in de Vriendin-metamorfose

Denise vindt het tijd voor wat nieuws. “Ik heb een flink stuk van mijn haar geknipt en weet nu niet zo goed wat ik ermee aan moet. En qua make-up doe ik eigenlijk altijd hetzelfde.”

Even voorstellen

Denise (35)
Kinderen: Dustin (12)
Werk: docente op een beautyacademie
Hobby’s: fitnessen en toneelspelen

Make-over

Haarstylist Johan Karelse van kapsalon Jon Karelse Intercoiffure in IJsselstein laat samen met zijn team (Denise en Wanda) en make-up artist Steven Vliegenthart van M.A.C zien hoe je het mooiste uit jezelf kan halen.

Make-up

Visagist Steven: “Denise wil graag smokey eyes. Ik gebruik hiervoor bruin-roze tinten omdat deze haar mooie bruine oogkleur versterken. Vanaf de binnenste ooghoek tot aan het midden van het ooglid gebruik ik een taupe oogschaduw. En vanaf het midden van het ooglid tot aan de buitenste ooghoek gebruik ik een bronstint. De buitenste ooghoek zet ik extra aan met een chocoladebruine kleur. Hiermee worden haar ogen optisch naar buiten getrokken waardoor ze groter lijken. Bovendien maakt dit kleurverloop haar ogen verleidelijk en zwoel. Ik maak het af met een eyelinerlijntje. De eyeliner stopt waar haar oog ook stopt, hierdoor lijkt haar wimperrand donkerder en voller.”

Lees ook: Zo maak je simpele smokey eyes in drie stappen

Zo breng je concealer aan

Steven: “Concealer is een camouflerend product en wordt meestal gebruikt om de donkere kringen onder je ogen te maskeren. Je stipt drie gebieden onder je oog aan: je binnenste ooghoek tegen je neusbrug aan, je buitenste ooghoek en je traangoot. Klop dit mooi uit met je vingers, een spons of kwast. Veeg het niet uit, want zo maak je de concealer transparant en verliest het dus zijn functie. Breng na de concealer altijd een beetje transparant poeder aan. Dit fixeert de concealer en zorgt ervoor dat het de hele dag blijft zitten.”

Vloeibaar of crème?

“Een concealer is verkrijgbaar in vloeibare en crème variant. Een vloeibare concealer breng je het snelst en makkelijkst aan en geeft het meest natuurlijke resultaat. Het nadeel is dat hij een iets minder goede dekking heeft dan de crème variant. Een crème concealer is dikker en dus dekkender.”

Kleur bepalen

“Kies een kleur concealer die het dichtst bij je eigen huidtoon ligt, dan kun je hem overal voor gebruiken en er ook vlekjes, oneffenheden en rode plekjes op je gezicht mee aanstippen.”

Liever zien hoe Steven concealer aanbrengt? Bekijk het filmpje hieronder.

Haar

Haarstylist Denise: “Denise heeft pasgeleden haar haar een stuk korter geknipt, dus ik haal niet veel van de lengte af. Wel knip ik het meer in lagen voor meer luchtigheid in het haar. Hierdoor komt ook meteen haar natuurlijke slag tevoorschijn. Qua kleur heeft ze een prima basiskleur. Ik kleur alleen de uitgroei bij en ik zet wat highlights rond de contouren van haar gezicht. Hierna was ik het haar met een crèmespoeling met roodpigmenten. Hierdoor worden de highlights mooi koperkleurig. Ik adviseer Denise om de crèmespoeling na elke wasbeurt te gebruiken, hierdoor blijft het haar mooi warmrood van kleur. Bij de ene look gebruik ik een diffuser om haar natuurlijke slag nog beter te laten krullen. Bij de andere look borstel ik het haar glad en maak ik vooral rond haar gezicht wat krullen met de krultang. Ik draai pluk voor pluk het haar in de tang waarbij ik de laatste vijf centimeter van het haar eruit laat. Hierdoor krijgt Denise een mooie, subtiele slag in haar haar.”

En dat leidt tot dit prachtige resultaat:

Metamorfose

Wat vindt Denise ervan?

“Het was een ontzettend fijne en gezellige dag. Ik had echt even een moment helemaal voor mijzelf. Mijn haarkleur is geweldig. Ik ben er zo blij mee. Door de manier waarop het die dag in model is gebracht, zit er veel meer volume in mijn haar. Ik draag het nu veel vaker zo. De kleding die ik aankreeg, was verrassend. De styliste heeft mij laten zien dat sprekende kleuren mij goed staan. Ik winkel nu heel anders en probeer meer kleur aan mijn garderobe toe te voegen. De make-uptips waren echt super. Ik ben er thuis meteen mee aan de slag gegaan en ik word er steeds handiger in. Ik heb zulke leuke reacties gekregen op mijn metamorfose. Wat ik vooral hoorde, is dat ik er stralend uitzie. Dat vind ik zo’n mooi compliment. Voor mij is de metamorfose geslaagd. Ik ben helemaal in het nieuw en het past precies bij mij. Heel knap van het team!”

Ook meedoen? Geef je op voor de Vriendin-metamorfose.

Productie: Whitley Volger. Kapper: Jon Karelse Intercoiffure, www.jonkarelse.nl. Visagie: Steven Vliegenthart, make-up artist bij M.A.C, www.maccosmetics.nl. Foto’s: Cees Rutten. Styling: Esther Loonstijn. Alle prijzen en verkrijgbaarheid onder voorbehoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen