face training

Maak kennis met face training: eenvoudige massagetechniek tegen huidveroudering

Als fijne lijntjes zichtbaar worden, gaan vrouwen massaal in de weer met anti-aging producten. Maar wist je dat face training ook goed helpt om de huidveroudering zoveel mogelijk tegen te gaan?

Oorzaken van huidveroudering

UV-straling, voeding, roken, stress, slaaptekort: het heeft allemaal invloed op huidveroudering. De natuur kun je niet tegengaan, maar je kunt wel zo gezond mogelijk leven en je huid altijd goed beschermen tegen de stralen van de zon (ook in de winter!) om fijne lijntjes en rimpels zo veel mogelijk tegen te gaan. Wat je ook kunt doen om een jeugdige glow te behouden, is face training. Nicole, huidexpert van het beautymerk Collistar, vertelt aan Vriendin dat het helpt als je jezelf drie tot vier keer per week zo’n ontspannen moment gunt.

Face training, wat is het?

Met een face training, wat een heerlijke massage voor het gezicht is, herstel je het spiergeheugen van de weefsels om de doeltreffendheid van de liftende routine te maximaliseren. Met andere woorden: gebruik je anti-aging producten, dan helpt de face training om het maximale uit je routine te halen door de juiste bewegingen te gebruiken.

Het is snel, zo’n vijf minuten per keer en doeltreffend, met zichtbare resultaten die langdurig aanhouden. Zeker als je het dus drie à vier keer per week doet. In de video hieronder zie je hoe je de face training uitvoert.

Stappen

In bovenstaande video zie je de stappen die bij de face training horen. Na het aanbrengen van de huidverzorging gebruik je jouw handen voor de volgende bewegingen:

  1. Stimuleer de doorbloeding en de spieren door met de vingers licht op de huid te kloppen. Herhaal dit 30 seconden.
  2. Strijk de hals glad. Vorm een C met de handen, met de duimen die als draaipunt fungeren en schuif de vingers omhoog. Herhaal dit afwisselend zes keer.
  3. Verstevig de kaaklijn. Vorm een C met de handen. Plaats de wijsvinger op de onderlip en plaats de duim onder de kin. Masseer van de kaaklijn omhoog naar je oren.
  4. Definieer en lift de jukbeenderen. Vorm een C met de handen. Plaats de wijsvinger over de wenkbrauw. Schuif de duim onder het jukbeen naar het oor. Herhaal dit drie tot vijf keer aan beide kanten.
  5. Lift de ogen. Vorm een C met de handen en plaats de duim onder het oog en de wijsvinger boven de wenkbrauw. Masseer vanuit het midden naar buiten.
  6. Ontspan de gezichtspieren. Vorm een C met de handen. Plaats de duimen op de slapen. Schuif alleen de wijsvingers naar boven en naar buiten vanaf het midden van het voorhoofd, op de jukbeenderen en de kaaklijn.

Lees ook: Waarom hyaluronzuur een onmisbaar ingrediënt is in jouw huidverzorging

Gua sha

Heb je een gua sha-steen of een gezichtsroller in de lade van je badkamer liggen? Dan kun je die ook gebruiken voor jouw face training. Volg daarvoor onderstaande video.

Vriendin’s favoriet

Deze Carmen gezichtssauna zorgt ervoor dat je een schone, gereinigde huid krijgt! Wanneer je je gezicht stoomt gaan je poriën open, waardoor het vuil de poriën zal verlaten. Doordat het vuil uit je poriën is, zullen mee-eters en puistjes minder snel voorkomen en zelfs verdwijnen. Voor meer info klik op onderstaande button.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images