Beauty

Zo gebruik je bronzer in de winter

Wil jij ook in de zomer een zongebruinde huid? Dan is bronzer dé oplossing!

Oh, wat verlangen we terug naar de zomer. Want, eerlijk is eerlijk, iedereen ziet er gezonder uit met een kleurtje in het gezicht. Dit zijn onze tips voor het aanbrengen van bronzer.

Tintje lichter
In de zomer gebruik je bronzer om je bruine kleurtje te versterken, maar in de winter gebruik je het om je doffe huid een warme glow te geven. Kies daarom in de winter voor een tintje lichter dan in de zomer. Anders ziet iedereen meteen dat dit kleurtje niet van jezelf is.

Poeder of vloeibaar

Een poedervariant is makkelijker aan te brengen dan een vloeibare bronzer. Heb je dus weinig tijd in de ochtend of ben je nog niet zo goed in make-up aanbrengen? Dan is het handiger om een poedervariant te kopen. Kies je voor een vloeibare bronzer, dan kun je hem ook ’s ochtends mengen met je dagcrème. Door een druppeltje te mixen krijg je een subtiel kleurtje in je gezicht.

Mat of glanzend

In de winter is het mooier om een matte bronzer te gebruiken, deze valt namelijk veel minder op dan een glanzende bronzer. Hierdoor lijkt het alsof dat kleurtje puur natuur is. Een glans mag natuurlijk wel, maar dan kun je beter kiezen voor een highlighter die je achteraf subtiel op je jukbeenderen aanbrengt.

Aanbrengen
Bronzer moet je aanbrengen op de plekken waar je gezicht van nature het licht vangt, hier wordt je normaal gesproken als eerste bruin. Dit zijn dus je jukbeenderen, neusbrug, voorhoofd en kin. Gebruik hiervoor een brede poederkwast, blushkwast of een speciale bronzerkwast. Met deze kwasten wordt de bronzer het meest subtiel verdeelt en is het effect het mooiste. Neem wat bronzer op de kwast, tik hem even af om het teveel aan poeder er te laten vallen en breng het daarna aan.

Tip! Breng de bronzer aan in de vorm van een grote 3: begin op je voorhoofd, ga vervolgens met je kwast richting je jukbeen en daarna langs je kaaklijn.

Onze top 5 matte budget bronzers:
– Honolulu Bronzing Powder van W7 Cosmetics € 4,49
– Matt Bronzing Powder van de HEMA € 5,-
– Matt Illusion Bronzing Powder van Bourjois € 13,99
– Matte Bronzing van NYX € 9,44
– Matt Bronzing Powder van Essence € 3,59

 

Foto: iStock

Reageer op dit artikel