Maak je eigen spa

Maak je eigen spa

In de winter kan je huid wel wat extra’s gebruiken. Je huid krijgt flink wat te verduren: verwarming op de hoogste stand, regen en koude strenge wind.

In de winter kan je huid wel wat extra’s gebruiken. Je huid krijgt flink wat te verduren: verwarming op de hoogste stand, regen en koude strenge wind.

Met deze stappen maak jij zo je eigen spa thuis. Lekker om in het weekend even bij te komenHet is belangrijk om eerst producten in huis te halen die passen bij jouw huid. Heb je een gevoelige huid? Ga dan voor een milde scrub en een masker voor de gevoelige huid. Heb je juist wat meer last van een onrustige huid? Ga dan voor producten met tea tree olie of een masker op klei basis. 

Stap 1: Reinigen
Voordat je begint is het belangrijk om je gezicht goed te reinigen. Ga voor een zeep die je huid niet uitdroogt, maar wel alle make-up van je gezicht haalt. Reinig je huid grondig en dep je gezicht met een handdoek voorzichtig droog. Wrijf niet met een handdoek ruw over je gezicht. 

Stap 2: Scrubben
Nu ga je alle dode huidcellen verwijderen. Ga voor een scrub met kleine korrels. Dit is fijner voor je gezicht. Voor de rest van je lichaam kun je een scrub met grovere scrubdeeltjes gebruiken. Zeker in de winter is het belangrijk om de dode huidcellen te verwijderen, anders raken je poriën snel verstopt. Kijk hier om je eigen scrub te maken. 

Stap 3: Stomen
Stomen is een goede reiniging om af en toe te doen. Hiermee zweet je namelijk alle viezigheid uit je poriën. Kook een liter water en voeg hier een paar theezakjes aan toe. De beste optie is kamillethee voor een extra reiniging. Pak een grote handdoek en doe die over je gezicht heen om alle stoom op te vangen. Stoom je gezicht 15 minuten voor het beste resultaat. 

Stap 4: Masker
Nu is het tijd voor optimale ontspanning. Zoek een rustig plekje in huis. Zet muziek op, pak een boek of ga gewoon lekker liggen. Kijk goed naar de gebruiksaanwijzing op je masker om te zien hoelang je hem moet laten zitten. Zet een wekkertje en ga even lekker genieten van je rustmomentje. Geen masker in huis? Geen probleem, hier vind je verschillende manieren om ze zelf te maken.

Stap 5: Hydrateren
Na dat je je masker eraf gewassen hebt zijn we toe aan de laatste stap, maar zeker niet de onbelangrijkste: hydrateren. Zeker in de winter is het belangrijk om je gezicht dagelijks te hydrateren om te voorkomen dat je huid uitdroogt. Kies je favoriete gezichtscrème en breng deze aan op je gezicht. Laat deze goed intrekken en pak ondertussen je rustmomentje. Zet een lekker kopje thee en geniet van dit relaxte gevoel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen