Placeholder

Het verschil tussen diverse creams en foundation

Ben jij benieuwd wat het verschil is tussen foundation, BB cream, CC cream en DD cream en wat de voordelen zijn? Vriendin vertelt je wat je moet weten.

Ben jij benieuwd wat het verschil is tussen foundation, BB cream, CC cream en DD cream en wat de voordelen zijn? Vriendin vertelt je wat je moet weten.

Foundation
Foundation kennen we allemaal wel. Het is bedoeld om onzuiverheden en puistjes te bedekken. Foundation kan daarnaast ook zorgen dat een huid een iets lichtere of iets donkere tint krijgt. Het is in verschillende vormen verkrijgbaar: als crème, als stift, als mousse en vloeibaar. 

BB cream
BB staat voor 'beauty blemish' en het kwam ooit uit Azië overgewaaid. Het wordt geprezen vanwege de vele voordelen zoals een goede dekking, goede hydratatie en een hoge SPF factor. Let wel op het verschil in SPF: sommige BB creams zijn niet hoog genoeg om je voldoende tegen zonnestralen te beschermen en anderen bevatten juist een hogere factor dan je zonnebrandmiddel. BB's zijn vaak beter dan foundation, dit omdat BB cream een subtiele dekking geeft. 

CC cream
CC staat voor 'Color Correcting'. Praktisch gezien doet de CC Cream alles wat een BB Cream doet: hydrateren, camoufleren en beschermen. De CC Cream heeft nog een extra functie: het gaat roodheid en kleurverschillen in je huid tegen. Door de lichte deeltjes in de crème licht de huid als het ware op, waardoor je er frisser uitziet.

DD cream
Deze crème combineert de kracht en voordelen van zowel BB- als CC crèmes. Hierbij ligt de voornaamste focus op anti-aging. De DD cream is dus meer geschikt voor de wat rijpere huid, terwijl de BB cream weer geschikt is voor de jongere huid.

Getinte moisturizer
Een moisturizer is een vloeibare 'crème' die je huid beschermt, verzorgt en hydrateert. Een getinte moisturizer is eigenlijk een moisturizer waar een kleurtje aan toegevoegd is en die daardoor een zeer lichte dekking geeft. Een soort voorganger van BB cream.

Gebruik jij een foundation, BB cream, CC cream, DD cream of getinte moisturizer? Of houd jij het puur natuur? Laat het ons weten in een reactie hieronder!