Placeholder

Geur bekennen

Met een heerlijk parfum op voel je je fris, verzorgd en misschien zelfs een tikkeltje verleidelijk. Vriendin.nl heeft enkele favorieten op een rijtje gezet.

Met een heerlijk parfum op voel je je fris, verzorgd en misschien zelfs een tikkeltje verleidelijk. Vriendin.nl heeft enkele favorieten op een rijtje gezet.

Je kunt geuren indelen in vier algemene categorieën: fruitig, bloemig, houtig en kruidig. De parfums in deze categorieën delen bepaalde overheersende ingrediënten met elkaar. Als je weet op welke categorie jij meestal uitkomt, wordt het zoeken naar het perfecte geurtje een stuk makkelijker!

 

 

Enkele tips:

  • Wrijf nooit het parfum op je lichaam. Zo breek je de geur en kan het anders gaan ruiken.
  • Als je je parfum aanbrengt op warme plekken op je huid, dan blijft de geur langer hangen! Daarom brengt men het over het algemeen aan op de pols en hals. In het wilde weg op je lichaam sprayen heeft dus weinig zin. De geur blijft hier heel kort hangen wat dus zonde is van het parfum!
  • Je huid neemt het parfum nog beter op als je het na het douchen opspuit. Door de warmte en vocht van de douche staan je poriën namelijk heel eventjes open.

Onze favorieten:

bloemige geur jeans spirit houtige geur eve van jil sander houtige geur jimmy choo kruidige geur thierry mugler fruitige geur rituals fruitige geur golden delicious

1. Golden Delicious bevat orchidee, witte rozen en lelietje-van-dalen en heeft een fruitige nageur, 100 ml € 79,50 DKNY.
2. No. 09 is een oriëntaals fruitige en sensuele geur van vanille en zoete sinaasappel, 50 ml € 39,90 Rituals.
3. Womanity is een onverwachte kruidige geur. Het is een samensmelting van vijgen, kaviaar en vijgenhout, 30 ml € 49,- Thierry Mugler.
4. Jimmy Choo is een houtige geur vol tijgerorchidee, toffee en Indonesische patchoelie, 40 ml € 40,-.
5. Eve bevat kasjmierhout, wilde rozen, jasmijn en viooltjes, 30 ml € 39,50 Jil Sander.
6. Jeans Spirit is een bloemige geur en zit vol blauwe viooltjes, gember en passievrucht, 40ml € 36,50 Replay.