mondkapje

Zó zorg je ervoor dat je foundation goed blijft zitten onder je mondkapje

Foundation en een mondkapje zijn niet de allerbeste combinatie. Gelukkig bestaan er trucjes om te voorkomen dat je make-up afgeeft.

Zo verminder je vlekken:

1. Luchtige formule

Wist je dat dikkere formules sneller afgeven? Kies daarom altijd voor een luchtige textuur, zoals olievrije foundation of minerale poeders. Je zult zien dat het meteen aangenamer aanvoelt.

2. Primer

Het is verstandig om eerst een primer aan te brengen voor je je foundation opsmeert. Doe dit het liefst met je handen, zodat ‘ie goed in je huid trekt. Je make-up zal hierdoor beter hechten.

3. Finishing poeder

Ben je klaar met het opbrengen van je foundation? Gebruik dan een finishing poeder of fixing spray. Deze zorgt ervoor dat je make-up goed op z’n plek blijft. Je kunt daarnaast ook nog even wat overtollige huidolie wegdeppen met een papiertje voor je je masker opzet.

Foundationvlekken verwijderen

Zijn er toch wat foundationvlekken op je masker gekomen, wrijf deze dan absoluut niet in. Dit zal de plek namelijk alleen nog maar erger maken. In plaats daarvan, kun je beter wachten tot je thuis bent om ‘m te verwijderen. Heb je een poederfoundation, meng dan wat water met witte azijn en doe het op de vlek. Schrob het vervolgens weg met een watje, tandenborstel of de achterkant van een lepel. Bij vloeibare foundation kun je beter scheerschuim kiezen. Gaat de vlek nog niet weg? Voeg er dan een druppeltje zuivere alcohol aan toe.

Na het reinigen kun je je masker het beste in de wasmachine doen. Vergeet je handen niet te wassen met water en zeep.

Bron: Feeling.be
Foto: Getty Images

Lees ook: zó blijft je lippenstift goed zitten als je een mondkapje draagt

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen