Even bijtanken

Even bijtanken

We hebben het er maar druk mee: werken, de kids bezighouden, tijd met vriendinnen doorbrengen, boodschappen doen, eten koken. Een momentje voor jezelf vergeet je vaak te pakken.

We hebben het er maar druk mee: werken, de kids bezighouden, tijd met vriendinnen doorbrengen, boodschappen doen, eten koken. Een momentje voor jezelf vergeet je vaak te pakken.

Probeer iedere dag een uurtje helemaal aan jezelf te besteden. In dit uurtje ga je relaxen en kom je lekker bij. Vriendin heeft een aantal fijne  manieren van relaxen voor jou opgezocht, zodat je weer bij kunt tanken.

 

Bad
Een van de beste manieren om je spieren te laten ontspannen, is een lekker bad. Lauw water van 37 tot 38 graden heeft een kalmerende invloed op de huid en spieren. Je kunt een badolie aan het water toevoegen met de geur rozemarijn of lavendel, die een ontspannend effect heeft. Je kunt ook zelf zorgen voor een heerlijk geurend bad. Trek hiervoor thee uit kamillebloemen en voeg deze toe aan het badwater.

Heb je geen bad? Neem dan een lekker voetenbad. Vul een teiltje met warm water, voeg hier een paar druppels baby-badolie aan toe en plaats je voeten erin. Geef je gezicht en je haar een maskertje en geniet van je momentje voor jezelf. Kun je niet stil blijven zitten? Geef jezelf dan een pedicure na het voetenbad door je eelt met een speciale eeltsteen te verwijderen  en je teennagels te verzorgen.

Mediteren
Mediteren is een manier om contact met jezelf te maken. Dit doe je door te zitten of liggen zoals jij prettig vindt in een rustige kamer. Je kunt zachtjes een achtergrondmuziekje aanzetten, maar het mag je niet afleiden. Sluit je ogen en probeer nergens aan te denken. Wanneer je mediteert, concentreer je je op je ademhaling. Wees je bewust van de weg die de ingeademde lucht in je lichaam aflegt. Laat alle stress los en kom tot jezelf.

Massage
Een massage is ook een goede manier om je spieren te laten ontspannen. Het lekkerst is als iemand anders je masseert, maar helaas heeft niet iedereen daar zin in. Je hoofd kun je gemakkelijk zelf masseren. Door je vingertoppen over je hoofdhuid te wrijven, stimuleer je de doorbloeding. Bij last van hoofdpijn kun je je slapen masseren. Ook het masseren van je handen en voeten kan voor ontspanning zorgen. Dit omdat de drukpunten op handen en voeten alle delen van het lichaam weerspiegelen. Plaats een tennisbal op de grond en beweeg je voet hier overheen of masseer de spier tussen je duim en wijsvinger van je hand.

Wandelen
Door buiten te wandelen of hardlopen, kun je je hoofd even lekker leeg maken. De frisse lucht doet je goed en daarbij ben je ook lekker in beweging. Voor mensen die niet stil kunnen zitten is dit vaak een goede manier om te ontspannen.

Schrijven
Wanneer je onrustig bent in je hoofd is het prettig om alles van je af te schrijven. Probeer iedere dag een brief te schrijven (ook als je niets hebt gedaan) en bewaar ze in een oude schoenendoos. Het is fijn om op deze manier dingen op een rijtje te zetten. Je haalt ze als het ware uit je hoofd en zet ze op papier. Misschien kun je ze later nog een keer teruglezen als herinnering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat doe jij als je een momentje voor jezelf hebt?

 • Moemsy
  Moemsy
  ...naar een rustgevend muziekje luisteren. Even mijn hoofd helemaal leeg maken. Soms stromen dan de tranen over mijn wangen omdat ik dan heel dicht bij mezelf kom. Het lucht enorm op en dan kan ik er weer tegenaan ;)
  Beantwoorden
 • Bernadettejurrien@live.nl
 • Sandra_Koppes
  Sandra_Koppes
  Ik woon alleen met mijn 2 katten, dus heb al redelijk veel tijd voor mezelf. Maar als ik echt een relax momentje voor mezelf heb, ga ik lekker uitgebreid in bad (en dan gaat er meestal ook een goed boek of de Vriendin mee).
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen