Beauty

Met deze tips breng je blush en highlighter perfect aan

Heel de winter een egale, stralende huid? Dat kan met de juiste beautybasis. In dit artikel leggen we uit hoe je blush en highlighter aanbrengt. En wat foundationtermen, zoals ‘luminous’ en ‘dewy’ betekenen.

Foundationtaal

Er staan vaak nogal wat Engelse woorden op de verpakking van foundation. Dit betekenen ze:

  • Luminous: geeft een mooie, natuurlijke glans.
  • Dewy: je huid ziet er goed gehydrateerd uit, geeft een beetje glans.
  • Sheer: een bijna doorzichtige formule met minimale dekking. Geeft je huid een subtiele glans.
  • Glowy: enorm glanzend.
  • Full coverage: dekkend. Je ziet minder oneffenheden, maar ook minder ‘huid’ waardoor deze foundation het minst natuurlijke resultaat geeft.
  • Medium coverage: camoufleert de meest opvallende oneffenheden, maar laat nog wel je huid zien.
  • Matte: vermindert glans, je huid ziet er hierdoor gepolijst uit.

Bij make-up draait het allemaal om de juiste basis. In dit artikel delen wij een paar handige tips voor het aanbrengen van foundation.

How to: blush en highlighter aanbrengen

Heb je die egale teint te pakken door de juiste foundation? Voeg dan wat kleur en frisheid toe met blush en highlighter. Highlighter breng je aan op de uitstekende delen in je gezicht, zoals je jukbeenderen, wenkbrauwbot en cupidoboog.

Een blush veeg je op de appeltjes van je wangen: lach, en op het deel van de wang dat naar voren komt, breng je de blush aan. Vanaf februari ligt de 2-in-1 Stick Highligher & Blush van Clarins in de winkels: een handige stick met zowel een blush als highlighter. Ideaal voor een touch-up onderweg. Met een paar goede kwasten breng je je make-up nóg beter en makkelijker aan. Deze zes kwasten zijn onmisbaar.

Lees ook: 

How to: creëer een frisse look met highlighter

Foto: iStock

Reageer op dit artikel