Placeholder

Bleek je tanden zelf!

Zou jij je tanden wel iets witter willen zien? Dat kan! Met deze tips heb je binnen mum van tijd een witte tandpastalach.

Zou jij je tanden wel iets witter willen zien? Dat kan! Met deze tips heb je binnen mum van tijd een witte tandpastalach.

Je hoeft niet naar de tandarts en je betaalt je ook niet scheel aan torenhoge kosten om je tanden te laten bleken met deze tips. Het is echt heel simpel. Haal eens een doosje aardbeien als je in de supermarkt bent. Bijt een stukje van een aardbei, zodat je dat platte stukje van de binnenkant ziet. Dat gedeelte is perfect om je tanden mee te ‘scrubben’. De zuren die in de aardbei zitten, zorgen ervoor dat je tanden gebleekt worden. Doe het niet te vaak, want de zuren zijn niet heel goed voor je gebit. Als je het af en toe een keertje doet, kan het geen kwaad voor je tanden en het werkt prima.

Wat ook werkt, is een bananenschil. Door te scrubben met de binnenkant van de schil verdwijnen de gele stukjes op je tanden. Dit werkt heel goed en is beter voor je tanden dan aardbeien. Het nadeel? Het smaakt iets minder lekker. Wat wel lekker is, is een zure appel tussen de middag. Daar zitten namelijk ook zuren in die je tanden witter maken, en het is nog gezond ook! De schil van een sinaasappel kun je trouwens ook gebruiken. Het werkt op dezelfde manier als met een bananenschil. Ook voor deze methode geldt: niet te vaak doen!

Tot slot werkt een kruidnagel ook goed. Op een kruidnagel zelf kauwen, is natuurlijk niet zo lekker. In plaats daarvan kun je ook 2 drupjes kruidnagelolie op je tandenborstel doen en je tanden ermee poetsen. Het extra voordeel hiervan is dat kruidnagel de mondbacteriën doodt en dat zorgt weer voor een frisse adem.

Lees ook deze tips om te zien hoe je je gebit goed kunt verzorgen.