hoofdpijn migraine

Wordt jouw migraine erger rondom je menstruatie? Dít is de oorzaak

Merk jij op dat je migraine erger wordt zodra je menstruatie nadert? Dit kan kloppen en we vertellen je hoe dit precies zit.

Migraine

Over het algemeen is voor veel vrouwen de menstruatie de minst favoriete periode van de maand. Je hebt minder energie, je krijgt meer last van onzuiverheden en je emoties vliegen alle kanten op. Naast deze vervelende klachten, hebben sommige vrouwen ook nog eens last van heftige migraine-aanvallen. Migraine is niet hetzelfde als hoofdpijn. Migraine wordt namelijk als een neurologische stoornis gezien. Migraine veroorzaakt klachten als pulserende pijn aan één kant van je hoofd, misselijkheid, overgeven en gevoeligheid voor licht, geluid, geur en aanraking. Soms kan zo’n aanval een paar uur duren, maar er zijn ook mensen die echt een paar dagen niet kunnen functioneren.

Lees ook: Koffie-liefhebbers, opgelet: dít is waarom koffie migraine kan veroorzaken

Menstruatie

Als je vaker last hebt van migraine, kan het zijn dat het opvalt dat je migraine-aanvallen toenemen als je ongesteld moet worden. Dit heeft te maken met hormonen. Vaak merk je zo’n twee dagen voordat je menstruatie begint tot drie dagen na je eerste menstruatie-dag, dat er een migraine-achtige klachten ontstaan. Vooral het oestrogeen hormoon is de oorzaak van deze cyclusgebonden migraine. Vlak voor je menstruatie daalt het oestrogeen-niveau in één keer sterk. Tijdens je menstruatie stijgt het oestrogeenhormoon weer. Deze fluctuaties zijn vaak de trigger voor een migraine-aanval.

Lees ook: Last van hoofdpijn door weersveranderingen? Hier heeft dat mee te maken

Foto: GettyImages
Bron: Wellandgood.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.