Ontwerp Zonder Titel 2022 07 29t091730.933

Bewezen: slapen in het shirt van je partner zorgt voor een betere nachtrust

Ben je een slechte slaper? Uit onderzoek blijkt dat het dragen van je partner’s t-shirt, je nachtrust zou kunnen bevorderen.

Slapen

Slaap is een veelbesproken onderwerp. Dit komt doordat een goede nachtrust belangrijk is om goed te kunnen functioneren en je fysiek en mentaal in balans te voelen. Helaas is niet iedereen gezegend met een fijn slaappatroon. Heb je op dit moment een relatie? Dan hebben we heel goed nieuws. Het dragen van het t-shirt van je geliefde, zou je nachtrust namelijk verbeteren. De geur van je partner zorgt ervoor dat je minder blijft draaien in bed en eerder je rust vindt. Gemiddeld zou je per nacht zo’n negen minuten langer slapen door het dragen van je partner’s t-shirt.

Lees ook: Hittegolf of niet: dít is waarom je altijd onder een laken wil slapen

Geen deodorant of parfum

Voor de duidelijkheid: we hebben het over een gedragen t-shirt (zo’n 24 uur), waarbij er geen parfum en/of deodorant is gebruikt. Het gaat namelijk om de natuurlijke geur van je partner, die er uiteindelijk voor zorgt dat je beter slaapt. Als je dus dagelijks een t-shirt van je partner draagt als je naar bed gaat, zou je in één week een uur extra slaap kunnen pakken. Dat is in ieder geval zeker het proberen waard.

Tip van de redactie

Heb je wel eens moeite met wakker worden? Of wil je ontspannen in slaap vallen? De nieuwe DistinQ Wake-Up Light is speciaal ontworpen om een gezond(er) slaapritme te creëren. Met de wekkerfunctie wordt het licht vóór je wektijd geleidelijk sterker; zo word je op een natuurlijke manier wakker. Voor meer info klik op onderstaande button.

Lees ook: Moeite met slapen? Déze dingen kun je beter niet meer doen

Foto: GettyImages
Bron: Dailymail.co.uk