Ontwerp Zonder Titel 2021 02 22t080023.111

De wetenschap zegt: chaotische mensen zijn eigenlijk hartstikke slim

Word jij ook vaak slordig of chaotisch genoemd? Niet getreurd. Uit onderzoek blijkt dat je dan juist ontzettend intelligent bent.

Chaotisch

Je bent of kent vast zo iemand die altijd alles kwijt is of vaak dingen vergeet. Een eigenschap die tot veel frustratie kan leiden. Toch kent een gedesorganiseerd brein ook veel voordelen. Zo zouden slordige mensen sneller nieuwe connecties maken in hun brein. Deze mensen komen vaak met veel nieuwe ideeën en zijn een stuk creatiever dan hun gestructureerde medemens.

Lees ook: Bewezen: de band tussen moeder en dochter is de sterkste die er bestaat

Natuur

Ook uit onderzoek blijkt dat een omgeving met veel chaos, mensen creatiever maakt. In recent onderzoek werden mensen namelijk in twee groepen verdeeld. De ene groep zat in een kamer waar alles opgeruimd en netjes was. De tweede groep zat in een rommelige kamer. Beide groepen moesten hetzelfde probleem oplossen. De mensen in de rommelige kamer kwamen met opvallend meer oplossingen voor het probleem. Daarnaast is de wereld van nature chaotisch en kent het weinig structuur. Ook van de wetenschappelijke superster Albert Einstein is bekend dat zijn bureau altijd een grote chaos was. Moeten we nog meer bewijs hebben dan dat?

Lees ook: Bewezen: opa’s en oma’s die op de kleinkinderen passen, leven langer

Foto: GettyImages
Bron: SouthernLiving