Ontwerp Zonder Titel 2021 02 16t104745.832

Bewezen: de band tussen moeder en dochter is de sterkste die er bestaat

Uit onderzoek blijkt dat moeders en dochters een ongekend sterke band hebben. Waarom is dit eigenlijk zo? Wij leggen het uit.

Niet altijd makkelijk

Laten we vooropstellen dat niet iedere dochter gezegend is met een fijne band met moeder. Misschien kun je je moeder zelfs af en toe achter het behang plakken, of andersom. Toch blijkt er tussen moeder en dochter een speciale band te bestaan. Deze relatie blijkt de sterkst mogelijke relatie tussen mensen te zijn. Er bestaat zelfs wetenschappelijk bewijs die deze uitspraak ondersteunt.

Lees ook: Bewezen: als je dít eet tijdens je zwangerschap, krijg je een slimmer kind

Hersenen

Waarom de band tussen moeders en dochters zo speciaal en zo hecht is? Dit heeft volgens wetenschappers te maken met de hersenstructuur. Heb jij bijvoorbeeld een gevoeligheid voor depressies of een andere stemmingsstoornis? Dan bestaat er een grote kans dat je dit van je moeder hebt overgenomen. Zo blijkt dat moeders en dochters eenzelfde structuur in het brein delen. Deze structuur is verantwoordelijk voor emoties. Vaders en zoons hebben deze structuur niet. Of je het nou wil of niet, waarschijnlijk kunnen jij en je moeder elkaars emoties gemakkelijk lezen (én begrijpen).

Lees ook: De wetenschap zegt: op déze leeftijd ben je het meest gelukkig

Foto: GettyImages
Bron: Southernliving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen