Zonnen

Dít is waarom je nooit met make-up op moet gaan zonnen

Het lijkt misschien onschuldig om met make-up in de zon te liggen, maar niets blijkt minder waar te zijn.

Dermatoloog Thomas Maselis legt het haarfijn aan Het Laatste Nieuws uit.

Pigmentvlekken

Hoewel make-up op zich niet schadelijk is voor je huid, zijn de parfums die erin zitten dat wel. Ga je ermee zonnen, dan kunnen de geurstoffen die in de producten zitten je huid doen verkleuren, aldus Maselis. Het gevolg: pigmentvlekken. “Om die reden is het gebruik van parfum en geparfumeerde deodorant vlak voor het zonnen ook af te raden”, benadrukt hij. “Wie gaat zonnen, kan beter voor een geurloze variant kiezen of gebruik er bij voorkeur zelfs geen.”

Ook bewaarmiddelen kunnen schade aanrichten. Volgens Maselis reageren zij niet direct op de zon, maar kunnen wel ontstekingen veroorzaken die op hun beurt donkerder gaan kleuren wanneer ze in zonlicht komen. Het enige wat je op je huid zou moeten smeren voor je de zon in gaat, is dan ook een dikke laag zonnebrand.

Tip van de redactie

Deze Intimo Living-ligmatten zijn gestoffeerde matten om te liggen. De bekleding is zeer comfortabel en kan worden opgevouwen tot handtasformaat. De rugleuning is verstelbaar zodat je extra comfortabel ligt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bron: HLN.be, Marie Claire
Foto: Getty Images

Lees ook: zóveel calorieën verbrand je met zonnen

Lees Vriendin digitaal

Voor €6,50 per maand

Ja, dit wil ik!

042020 Digitaallezen Hp

Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.